Hapšenje: Krao tako što je ulazio preko balkona, falsifikovao je i nasrnuo na službena lica

Izvor: NiškiPortal | 25-Jun-2018 | 12:13

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu rasvetlili su 38 teških krađa i krađa i uhapsili D.R. (1979) iz okoline Sombora, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ta krivična dela, kao i krivična dela falsifikovanje isprave i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 

On se tereti da je u Nišu, od početka godine izvršio 35 krivičnih dela teške krađe, kao i tri krađe prošle godine, tako što se ušunjavao u stanove i kuće preko balkonskih i ulaznih vrata i prozora, vršio premetačinu i krao novac i zlatni nakit. Na ovaj način vlasnike je oštetio za oko 5,6 miliona dinara.

Policija je osumnjičenog uhapsila u Nišu na ulici, a tom prilikom on je fizički nasrnuo na policijske službenike. Kod njega su pronađene falsifikovane lične karte Crne Gore i Hrvatske koje je, kako se sumnja, koristio prilikom prodaje ukradenog nakita u zlatarama u Nišu. 

U Nišu je boravio u iznajmljenom stanu, a za njim je bila raspisana poternica  zbog bekstva sa izdržavanja kazne zatvora iz Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici.

Osumnjičeni je sproveden u Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
F37 EAb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: