Hitna sednica štaba za vanredne situacije u Kuršumliji, 70 zaraženih za dva dana

Izvor: Niški portal | 12-Jan-2022 | 13:07
Za samo dva dana, odnosno od početka ove nedelje na područiju opštine Kuršumlija registrovano je 70 novozaraženih virusom korona.

Prema rečima direktorke Doma zdravlja Kuršumlija Uranije Petrović u istom periodu u kovid ambulanti pregledano je čak 313 pacijenata.

Brojke su drastično počele da rastu nakon praznika, a pritisak na lekare i medicinsko osoblje pogotovo u kovid ambulanti je ogroman.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i skoka broja novozaraženih, kao i pregleda u kovid ambulanti štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija održao je vanrednu telefonsku sednicu.
 


- Mi smo na vanrednoj sednici doneli zaključak kojim se u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, apeluje na sve građane, državne organe, institucije, ustanove, privredne subjekte, preduzeća i druge organizacije na teritoriji opštine Kuršumlija, da se i dalje pridržavaju propisanih mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, kao i naredbi nadležnih institucija Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih organa, kaže Komandant opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić.
 
Direktorka Doma zdravlja Kuršumlija dr Uranija Petrović kaže da ustanova ima svu zaštitnu opremu, lekove kao i sve vakcine koje su registrovane u Srbiju.
 
U Covid objektima Opšte bolnice ''Dr Aleksa Savić'' Prokuplje koja je jedina za hospitalno lečenje pacijenata sa područija Topličkog okruga, hospitalizovano je 36  lica sa teritorije Topličkog okruga, kod  33 lica   je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.  Na kiseoničkoj potpori trenutno se nalaze  22 pacijenta.
Komentari
1
Pošalji komentar
q1z WvS
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: