Hor „Branko” održao dva koncerta u Izraelu

Izvor: Niški portal | 05-Dec-2016 | 16:37

Niška crkvena pevačka družina „Branko” po drugi put je posetila je Izrael, od 23. do 30.  novembra i održala dva celovečernja koncerta.

Prvi je održan u Nazaretu, u Crkvi Blagovesti, 25. novembra, čime je horu ukazana velika čast, jer je drugi hor u istoriji koji je pevao na ovom svetom mestu. Koncert je održan uz organizacionu podršku Saveta pravoslavnih hrišćana Nazareta i Udruženja kompozitora Izraela.

Dva dana kasnije održan je drugi koncert u Centru Notr Dam u Jerusalimu, pred punom salom i u prisustvu Patrijarha jerusalimskog, gospodina Teofila i ambasadora Republike Srbije u Izraelu, gospodina Milutina Stanojevića. Sem hora „Branko” publici se predstavio i katedralni hor Crkve Sv. Jakova. Ovaj koncert organizaciono je pomoglo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i Ambasada Republike Srbije u Izraelu.

Hor „Branko”' imao je čast da peva na ponoćnoj liturgiji u Crkvi Vaskrsenja Hristovog u Jerusalimu pored samog Groba Gospodnjeg.

-Gramate overene potpisom Patrijarha, svedočanstvo su ovog pokloničkog putovanja i truda da se obiđu sva sveta mesta. Nakon putovanja u Svetu zemlju, svako će od poklonika sa ponosom moći da pred svojim imenom nosi časni naziv „hadži”. Boravak poklonika u Izraelu ostaće upamćen po obilasku i poklonjenju najvećim hrišćanskim svetinjama u Jerusalimu, Vitelejemu, Nazaretu, Galilejskom jezeru, Jerihonu, Judejskoj pustinji…, rekao je Bojan Ilić, potpredsednik NCPD „Branko”.

Komentari
0
Pošalji komentar
eeL hFq
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: