Hor "Branko" iz Niša nastupio pred Jerusalimskim patrijarahom u Svetoj zemlji

Izvor: Niški portal | 27-Nov-2022 | 21:18
Hor NCPD "Branko" iz Niša i pevači pravoslavnih Arapa "Svetog apostola Jakova" oduševili su u subotu uveče, svojim izvođenjem duhovne pravoslavne muzike, Jerusalimskog patrijaraha Teofila III i pubilku u sali "Notr Dam" u Jerusalimu.
 
 
Hor "Branko" iz Niša briljirao nastupom u prisustvu Jerusalimskog patrijaraha u sali "Notr Dam" u Svetoj zemlji
 
Sa blagoslovom Nj.B. patrijarha Jerusalimskog Teofila III, u organizaciji hora pravoslavnih Arapa "Svetog apostola Jakova", iz istoimene crkve, koja se nalazi u sklopu hrama Vaskrsenja u Jerusalimu, hor Niške crkvene pevačke družine  "Branko", ambasador srpske duhovne i svetovne kulture, nastupio je u Jerusalimu u subotu 26. novembra u sali "Notr Dam" (Naša Bogorodica).
 
Kao dobar domaćini, u prvom delu koncerta nastupio je hor pravoslavnih Arapa "Svetog apostola Jakova" iz Jerusalima pod dirigentskom palicom Rimona Kamarija, koji je toplo pozvan da učestvuje na festivalu duhovne muzike "Muzički edikt" koji će biti održan od 4. do 7. juna 2023. godine u Nišu u organizaciji NCPD "Branko" i Eparhije niške.
 

"Gospodin Kamari, inače veoma uticajan u arapskoj pravoslavnoj zajednici, svojim angažovanjem oko organizacije koncerta dao je svoj veliki doprinos. Time je potvrđena dobra saradnja dva hora koja datira još od 2016. godine kada je hor NCPD "Branko", takođe nastupio u sali "Notr Dam" u Jerusalimu", izjavila je dirigent Sara Cincarević.
Nakon odličnog nastupa pevača pravoslavnih Arapa "Svetog apostola Jakova" , hor NCPD "Branko" svojim nadahnutim izvođenjem duhovne pravoslavne muzike, oduševio je Jerusalimskog patrijaraha i prisutnu publiku u sali "Nort Dam" u Svetom gradu.
 
Da vera, ljubav i nada, duhovnost i muzika nemaju granice, već godinama nesebično i dostojanstveno, umetnički zrelo, dokazuju pevači crkvenog hora pri niškom Sabornom hramu, koji duhovnu i svetovnu srpsku kulturu predstavljaju širom sveta, na ponos Eparhije niške, grada Niša i Srbije.
 
Pored Nj.B. patrijarha Jerusalima Teofila III, sveštenstva, monaštva, brojne publike, koncertu je prisustvovao Mihajlo Tripić prvi savetnik i otpravnik poslova ad interm naše ambasade u Tel Avivu i Aleksandar Nikolić, počasni konzul Republike Srbije u Ber Ševi i predstavnik Privredne komore naše zemlje u Jerusalimu (Izrael).
 
Sa blagoslovom Preosvećenog vladike niškog gospodina Arsenija, u okviru jubileja 135 godina neprekidnog delovanja, članovi hora NCPD "Branko" iz Niša, nalaze se u Svetoj zemlji, gde koncertno nastupaju i učestvuju na crkvenim službama.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
MKl 0NE
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: