Ispitani roditelji devojčice (5) koju je napastvovao vaspitač pedofil: Žrtva se neće susresti sa optuženim

Izvor: Niški portal | 24-Jan-2022 | 00:13
Vaspitaču Dečjeg kulturnog centra iz Niša V.P. (64) iz Grejača kod Niša, optuženom za nedozvoljene polne radnje nad petogodišnjom devojčicom, nastavljeno je suđenje danas u Osnovnom sudu.

On je na prethodnom suđenju negirao da je imao nedozvoljen odnos sa detetom i smatrao da navodi u prijavi nisu tačni. U toku današnjeg dana trebalo je da se izjasne pozvani svedoci, a sledeće nedelje je planirano da svoju reč daju veštaci medicinske struke.

- Na glavnom pretresu ispitani roditelji maloletne oštećene kao i predloženi svedoci, osim jednog svedoka koji zbog bolesti nije pristupio sudu .U ponedeljak 24. januara zakazano je ispitivanje veštaka koji su veštačili okrivljenog i maloletnu oštećenu - rekao je povodom današnjeg ročišta za Kurir, Vladimir Rakonjac, portparol Osnovnog suda u Nišu.
 


V.P. je pred penzijom, a njegovo hapšenje je zaprepastilo nišku javnost i uznemirilo roditelje jer je bio poznat po tome što je uvek otvoren za šalu. On je u nekim slučajevima držao časove likovnog, a nekada je bio i na prihvatu ili otpustu dece, a vodio je i "kreativnu učionicu" sa 30 đaka.

- Sve je krenulo kada se devojčica požalila roditeljima da je ljubio, dodirivao i da je uzimao njenu ruku koju je stavljao na svoje genitalije. Roditelji su se strašno uznemirili i oformljen je tim strupčnjaka pred kojim je ona to ponovila, a oni su utvrdili da je svedočenje autentično. Tada je pritvoren - rekao je za Kurir čovek iz istrage dodavši da se u slučaj uključio i Centar za socijalni rad.

Kako saznaje taj list, u Palati pravde će ispitivanje biti organizovano tako da se na ročištu dete ne susretne sa vaspitačem V.P. To je prvi put obavljeno u slučaju kidnapovanja dvanaestogodišnje devojčice u zimu 2019. godine kada je svedočila, a nije se susrela "oči u oči" sa svojim silovateljem.

V.P. će verovatno ostati u pritvoru do okončanja suđenja jer mu je jednom određen, a drugi put produžen na još 30 dana.
Komentari
0
Pošalji komentar
1Ns M7D
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: