Ivica Tončev u Nionu

Izvor: Niški portal | 28-May-2018 | 18:04

Fudbalski klub Radnički i zvanično je dobio licencu Fudbalskog saveza Srbije za nastup u Evropi.

Nišlije su to pravo stekle kao trećeplasirani tim u prvenstvu Srbije.

Pitanje koje se nameće prethodnih dana jeste to na kom stadionu će Radnički igrati kao domaćin, jer je poznato da stadion Čair za sada ne ispunjava kriterijume UEFA.

Inspektor UEFA obišao je niški stadion pre osam dana, zašao u svaki njegov kutak, seo na svaku stolicu i ušao u sve prostorije. Sačinjen je veliki zapisnik o zatečenom stanju, a očekuje se da na adresu Radničkog stigne kompletan izveštaj sa nedostacima koje treba ukloniti kako bi Niš bio domaćin evropskog meča.evropa 2

Predsednik Radničkog sa zamrznutom funkcijom Ivica Tončev uverava navijače da će učiniti sve što je u njegovoj moći da odluka bude pozitivna po klub, ali i ističe da je situacija teška.

Odluka UEFA još ovek nije stigla u klub. Sutra putujem u Ženevu, a potom u Nion na razgovore sa predstavnicima UEFA, da pokušamo da pronađemo zajednički jezik oko toga šta je potrebno uraditi na stadionu kako bi se posle više od tri decenije na Čairu igrala utakmica pod okriljem UEFA. Biće jako teško, ali ja ne odustajem, jer sve do sada učinjeno gubi smisao ukoliko Radnički ne bude igrao na stadionu na kojem je pisao najsvetlije trenutke svoje bogate istorije – istakao je Ivica Tončev.

Komentari
0
Pošalji komentar
iZC pGf
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: