"Izaberi svoj put do uspeha": Atletski klub Balkan

Izvor: Niški portal | 15-Jun-2021 | 22:35

Atletski klub „Balkan“ iz Dimitrovgrada osnovan je 1987.godine.

„Sve je počelo jednog septembarskog popodneva 1987. godine u SC „Park“ u Dimitrovgradu, dok sam, kao član niškog „Železničara“, trenirao za predstojeća takmičenja. Prišla mi je jedna omalena devojčica, rekla je da voli atletiku i da bi vrlo rado trenirala. Bila je to Julija Kamenov, prva atletičarka koju sam trenirao i kojoj sam prenosio znanje, stečeno u niškom Atletskom klubu „Železničar“ od 1982.-1987. godine.

Oktobra meseca iste godine, tadašnji sekretar gradske SOFK –e, Jelenko Vidanović, zamoli me da organizujem atletsku sekciju. Sekcija je počela sa radom već početkom novembra meseca 1987. godine. Vremenski uslovi, te jeseni, bili su izvanredni, tako da je svakodnevno sekcija okupljala sve više članova svih uzrasta. Te zime treninge je posećivalo i po četrdesetak zainteresovanih“ – priseća se, sada već aktuelni trener i predsednik Atletskog kluba, Aleksandar Markov.

 

Za Niški portal govorili su Aleksandar Markov, predsednik Atletskog kluba Balkan, Jana Borisov (14), Selena Stamenov (14), atletičarke kluba

 

 

 

 
 Ovaj medijski sadržaj se realizuje u okviru projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Dimitrovgrad u 2021. godini. Projekat sufinansira opština Dimitrovgrad.
Komentari
0
Pošalji komentar
g6l eSp
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: