"Izaberi svoj put do uspeha": Karate klub Caribrod

Izvor: Niški portal | 18-Jun-2021 | 22:55
Karate klub "Caribrod" počeo je sa radom 01.10.1999. godine kao karate sekcija u sastavu Sokolskog društva "Soko" Dimitrovgrad. Osnivačka skupština Karate kluba "Caribrod" održana je 23.03.2001. godine, i klub je registrovan u Republičkom Zavodu za prosvetu i sport. Od tada KK "Caribrod" počinje da učestvuje sa uspehom na mnogim turnirima u nacionalnoj i međunarodnoj konkurenciji.
 
Klub je do 2017. godine registrovan u Šotokan karate savezu Srbije. Do 2005. godine klub uspešno vodi Aleksandar Ranđelović. Kasnije trenersku funkciju preuzimaju Goran Krstić, nosilac crnog pojasa 4. dan u kung fu sportu, i crnog pojasa 1. dan u realnom aikidou i Miloš Todosijević iz Instituta za borilačke veštine "Crna kobra"- Pirot. Godinu dana kasnije mesto Todosijevića u klub dolazi Saša Pešić, nosilac crnog pojasa 1.dan u realnom aikidou i majstorskog zvanja u kung fu sportu- crni pojas 1. dan.
 
U trenersku ekipu od 2011. godine uključio se i Aleksandar Gligorov, nosilac crnog pojasa prvi dan,  koji je svoju ulogu trenera obavljao do 2015. godine kada odlazi na studije u Bugarskoj. Od tada glavnom treneru kluba Goranu Krstiću asistira Marko Todorov, nosioc crnog pojasa - 1. dan.
 
Za članove karate kluba Caribrod 2017. godina bila je jedna od težih godina, s obzirom da je klub posle više od deset godina članstva u Šotokan karate savezu Srbije po sili novog Zakona o sportu morao da pređe i registruje se u Karate federaciju Srbije, trenutno jedini priznati savez od strane države. U tom periodu iz ličnih razloga iz kluba odlazi trener Goran Krstić, a ulogu trenera u klubu preuzima Marko Todorov. Bez obzira što do okončanja svih formalnosti oko prelaza, članovi kluba nisu učestvovali ni na jednom turniru u prvoj polovini 2017. godine, oni su vredno radili i trenirali i krenuli uspešno u novoj sezoni od septembra te godine.
 
U novom okruženju, na nepoznatom, sa izmenjenim pravilima, oni su ipak nastavili da postižu zapažene rezultate i nastave sa osvajanjem medalja. 
 
Karatisti Caribroda u okviru Šotokan karate saveza Srbije učestvovali su na svetskim i evropskim prvenstvima u Italiji, Mađarskoj, Poljskoj, Nemačkoj i Bugarskoj i Srbiji. Sa ovih takmičenja važni rezultati su: Marko Todorov, bronzane medalje kate pojedinačno sa SP u Subotici 2015. i Nirbergu (Nemačka), kao i Valentina Gocev-  bronza, takođe u Nemačkoj.

 

Za Niški portal govorili su Marko Todorov, trener Karate kluba Caribrod i Kristina Gocev, karatistkinja kluba

 

 

 
 Ovaj medijski sadržaj se realizuje u okviru projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Dimitrovgrad u 2021. godini. Projekat sufinansira opština Dimitrovgrad.
Komentari
0
Pošalji komentar
VsL vgw
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: