"Izaberi svoj put do uspeha": Košarkaški klub Dimitrovgrad

Izvor: Niški portal | 21-Jun-2021 | 15:10
Košarkaški klub Dimitrovgrad osnovan je maja meseca 1945. godine i u tom trenutku su postojala dva košarkaška kluba u Srbiji, Crvena zvezda i Caribrod, današnji Dimitrovgrad. Svakako je jedan od četiri najstarija kluba u staroj Jugoslaviji, a jedan od dva u Srbiji. U kontinuitetu funkcionišu oko 75 godina. Obeležavanje velikog jubileja pomereno je za ovu godinu zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a trebalo je da bude obeležen prošle godine – 75 godina postojanja.
 
Povodom 60 godina Kluba izašla je prva knjiga (2005.) „Caribrodski hram košarke“, autora Slobodana Krstića, dizajnirana od strane Srđana Nikolića, koja je obuhvatila period razvoja i uspeha kluba do 2005. godine, na srpskom jeziku, a povodom 65 godina postojanja izašla je i knjiga na bugarskom jeziku (2010.), dok je 2017. započeto sa pripremom novog izdanja knjige „Caribrodski hram košarke“, koja je izašla povodom 75 godina postojanja kluba.
 
Ponosni su na uslove u kojima treniraju, kažu iz Kluba. Kao probleme navode mali broj rođene dece u opštini i konstantan odlazak dece, pre svega srednjoškolaca, koji napuštaju Dimitrovgrad i odlaze u druge gradove, u Sofiju, Niš... i retko se vraćaju.

 

Za Niški portal govorili su Zoran Gerov, član UO Košarkaškog kluba Dimitrovgrad, Bojan Ivanović, trener KK Dimitrovgrad, Mihajlo Stankov, Nemanja Aleksov, Novak Dejanov, Danko Sotirov, mladi košarkaši, Veljko Milanov, košarkaš kluba

 

 

 

 
Ovaj medijski sadržaj se realizuje u okviru projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Dimitrovgrad u 2021. godini. Projekat sufinansira opština Dimitrovgrad.
Komentari
0
Pošalji komentar
oqv 8XW
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: