Jedanaesti dan potrage za Matejom: Hrvati šalju svoju policiju da se uključe u potragu

Izvor: Niški portal | 10-Jan-2022 | 13:25
Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja Periša, izjavio je da nema nikakvih novih informacija o svom 27-godišnjem sinu i istakao da se nastavlja potraga na Dunavu.

Periš je rekao da očekuje da će se danas videti sa pripadnicima MUP-a.

On je naglasio da ništa nije ukazivalo na ceo ovaj slučaj i dodao da je njegov sin, za kojim se traga već 11. dan, bio pun planova za budućnost.

"Znao sam gde ide i sa kim u Beograd, ništa nije ukazivalo na ovu neverovatnu situaciju. Nisam mogao predvideti da bi se nešto ovako moglo dogoditi", rekao je Nenad Periš za TV Pink i dodao da je savetovao sina da dočeka Novu godinu negde bliže.
 
Periš je rekao da se čuo sa Matejom pre nego što je prešao granicu, da bi kasnije sutradan saznao da mu je sin nestao.
 
"Ubija me vreme, analiziram situaciju, nešto se moralo dogoditi u svemu tome, ili samo Mateju ili nešto drugo. Nadam se da ću se sa Matejom vratiti u Split",
 rekao je otac nestalog mladića.
 


Hrvatski premijer Andrej Plenković, govoreći o slučaju nestalog Mateja Periša, izjavio da će Hrvatska u Beograd poslati svoju policiju.

Rekao je i da želi da dobije celokupnu sliku o slučaju nestalog mladića, kao i da želi da učestvuje u istrazi i pomogne u potrazi za nestalim Splićaninom.

Hrvatski premijer se zahvalio policiji u Srbiji, ali i otkrio da su u tu zemlju poslati hrvatski policajci.

"Dao sam nalog ministru Božinoviću da u Beograd uputi ekipu naših predstavnika policije kako bi bili uključenu u tok istrage. Ono što je ključno je da porodica, a i celokupna javnost u Hrvatskoj dobije detaljne informacije i sliku o nestalom mladiću", rekao je Plenković.

On je ranije danas izjavio kako poznaje oca nestalog mladića, ali i dodao da još uvek nedostaju informacije o tome šta se dogodilo Perišu.

"Prema ovome što dobijam, nemamo celinu šta se dogodilo. Ovog trenutku ne mogu komentarisati tuđe izjave. Meni je važno da saznamo šta se dogodilo", rekao je premijer Hrvatske.
Komentari
0
Pošalji komentar
XwX Fyg
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: