Jovanina majka kivna zbog odluke suda: "On će kod kuće igrati igrice, a moje dete trune u zemlji"

Izvor: Niški portal | 10-Sep-2021 | 11:31
Vesna Petković, majka Jovane Petković (25) iz Žitorađe kod Vladičinog Hana, tragično nastradale 21. novembra u teškoj saobraćajnoj nesreći koju je, vozeći pijan i prošavši na crveno svetlo izazvao Mladen Gigić (20) iz Niša, ocenila je skandaloznom odluku Višeg suda u NIšu kojom je optuženi pušten da se u daljem toku postupka brani iz kućnog pritvora.

- Na osnovu odluke suda u Nišu da Mladenu Gigiću koji je optužen za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je natsradala moja Jovana, dodeli kućni pritvor sa nanogicom, mogu da izjavim da je skandalozna. On će sedeti kući, uživati u svemu, igrati igrice, družiti se sa društvom i sve ostalo, dok će moje dete trunuti u zemlji. Pa ne mogu da se ne zapitam da li bi gospoda, ne daj Bože, opet kažem ne daj Bože, ubici svoje dece dodelili istu kaznu. Kao razlog za njegovo puštanje u kućni pritvor navodi se zakasnela adoslecentska psihička nezrelost, pa se ja pitam ko je njemu dao dozvolu da vozi ukoliko je on psihički nezreo - zapitala se Vesna u emotivnoj video poruci.

Ona je izrazila negodovanje dužinom postupka koji se vodi protiv Gigića, jer ni posle 10 meseci nema presude, dok je suđenje za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradalo pešaka na Bulevaru Medijana već završeno iako se nesreća desila mesec dana kasnije.

- On se nije pojavio na prošlom suđenju, policija ga nije sprovela, na jučerašnjem suđenju dobio je kućni pritvor a na sledećm suđenju će možda biti bolestan, pa se opet neće pojaviti, tako će on jedan dobar deo svoje kazne odležati kući. To vreme provedeno kuću mu se računa u kaznu. Prošlo je skoro 10 meseci od kada se desila nesreća, on još nije osuđen. Koliko znam slučaj malog Andreja se desio posle Jovane mesec dana i već je završen, pa se ja pitam šta se toliko čeka, zbog čega se presuda još uvek ne donosi, šta se rasteže. Postoje snimci kamera, iz pouzdanih izvora smo saznali da ima snimak koji je zabeležio saobraćajnu nesreću, zatim postoje svedoci koji su izjavili da dečko uopšte nije ukazao prvu pomoć mom detetu nego je pozvao svoju majku. Znači njegova majka je stigla pre Hitne pomoći. Ja ne znam šta tu više nije jasno, šta se ovoliko rasteže i odugovlači. Zbog čega ne može da se on još uvek osudi - rekla je majka nastradale Jovane.
 


Vesna je naglasila da "uopšte ne zna kakav će da bude ishod suđenja" i kakvu će kaznu dobiti optuženi i najavila da će porodica organizovati proteste.

- Nećemo ostati pri ovome, organizovaćemo prostest. Danas je moje dete Jovana, a sutra možda Vaše dete - rekla je Vesna Petković.

Kako je Blic pisao, odlukom Višeg suda 7.septembra Gigiću (20) je pritvor zamenjen kućnim pritvorom. Nesreća je desila 21. novembra prošle godine na uglu Bulevara Nemanjića i Ulice Pariske komune, a teško povređena Jovana je preminula posle 10 dana od zadobijenih povreda.

Gigić se tereti da je vozio sa 1,38 promila alkohola u krvi i da je na raskrsnici prošao na crveno svetlo, čime je počinio teško delo protov bezbednosti javnog saobraćaja.
Komentari
0
Pošalji komentar
z4k oAh
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: