Kako motivisati porodice da imaju više dece?

Izvor: Niški portal | 23-Feb-2021 | 00:10

Kako motivisati porodice da imaju više dece i kako popraviti demografsku sliku Srbije bila je tema sastanka gradonačelnice Dragane Sotirovski i ministra za brigu o porodici i demografiju Radomira Dmitrovića  tokom njegove posete Nišu.

Demografija je problem svih problema u strateškom i generacijskom smislu koji zahteva kratkororočno i dugoročno delovanje, zaključeno je na sastanku gradonačelnice Niša, zamenice gradonačelnice Dušice Davidović  i ministra sa njegovim saradnicima.

Dragana Sotirovski upoznala je ministra sa merama koje Grad Niš preduzima na poboljšanju demografske slike koja, kako je napomenula, u Nišu i oko Niša nije najsjajnija.- Grad Niš iz budžeta izdvaja značajna sredstva za pomoć roditeljima sa više dece, gradi vrtiće, radi na boljim uslovima za život u selima i prigradskim naseljima svojim sredstvima, ali i da očekuje još veći intenzitet u komunalnom opremanju sela kroz državni program „SRBIJA 2025".Radićemo na novim investicijama i radnim mestima, a ljudima iz okruženja stvaraćemo uslove da u Niš dolaze da rade, a da istovremeno žive u svojim mestima, kaže gradonačelnica.  

Dmitrović je ocenio da mere Niša na planu demografije ulivaju optimizam, da grad radi u okvirima svojih kompetencija, a da će država pomoći tamo gde grad ne može sam da rešava probleme.  

- Uspostavljanje mirnijeg balansa između gradova i okoline, stvaranje boljih uslova za život na selu i „smirivanje" velikih centara kako ne bi „usisavali" sela i male varoši, bilo bi strateško rešenje problema,  ukazao je Dmitrović.  

Gradonačelnica Niša i ministar posetili su sa saradnicima Sigurnu kuću u Nišu.

Komentari
0
Pošalji komentar
vyj FfB
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: