Katastrofa Radničkog na Čairu

Izvor: S.P. | 06-Apr-2016 | 18:39

U utakmici 29.kola Super lige niški Randički poražen je usred Niša od Vojvodine sa 3:0. Golove za Novosađane pred oko 2.500 gledalaca postigli su Megel iz jedanaestrca u 14., i Trujić u 27. i 69.minutu.

Velika uzbuđenja već u 3.minutu – na loptu pred golom Randičkog startovali su Radoš Bulatović i dojučerašnji niški centafor sada igrač Vojvodine Nikola Ašćerić... I pali su jedan preko drugoga, da bi novi novosadski vođa navale počeo da protestuje i gestikulirajući čak i nepristojno tražio jedanaesterac!?! Salve uvreda i povika upućene su sa tribina Ašćeriću, a kada se sve smirilo sudija je oštro , ali bez kartona, opomenuo ovog fudbalera.


Na suprotnoj strani u 10.minutu oboren je Marjanović, ali ni ovog puta sudija Stojilković nije ništa svirao iako su se domaći fudbaleri ponadali penalu.
Ipak, nije se dugo čekalo baš na najstrožu kaznu – u 14.minutu pred golom domaćina u skoku je odgurnut Ašćerić, a sudija Stojilković je više nego prestrogo pokazao na belu tačku, sa koje je Meleg preciznim udarcem savladao Aleksandra Jovanovića – 1:0 za Vojvodinu.
U samo dva naredna minuta slabi, očajni i tendenciozni arbitar Igor Stojilković je nerazumnim odlukama toliko podigao tenziju i na terenu i na tribinama da je samo iskrica falila da se fudbalski meč pretvori u haos. Na odluke sudije dva puta je bučnije nego obično i nego što treba reagovao kapiten niškog tima Aleksandar M.Jovanović, koji je oba puta kažnjen žutim kartonima u 17.i 19.minutu. Posle drugog pokazan mu je i crveni u poslat je u svlačionicu, tako da je domaći tim od 20.minuta igrao sa igračem manje.
Već u 24.minutu nova i velika gužva – brutalno je pored aut linije Maksimović startovao na Đuričkovića i dobio samo žuti karton.
Prevelika i nepotrebna nervoza u igri domaćih koštala je ekipu Milana Rastavca veoma brzo još jednog primljenog gola – neopreznom Darku Bulatoviću je Meleg ukrao loptu i vešto proigrao usamljenog Trujića koji je bez muke savadao nemoćnog Jovanovića. 27.minut, 2:0 za Vojvodinu.
Pokušavli su oslabljeni domaći fudbaleri da nešto više učine, ali sa igračem manje bili su veoma retko u prilici. U 41.minutu odlično je Đuričković dodao loptu Mrkiću, a ovaj još bolje reagovao – šutirao je iz okreta, ali lopta nije ni došla do gola Kordića, usput je udarila u Rosića i odbila se u polje.
Poslednju priliku da smanji vođstvo gostiju Randički je imao u 44.minutu, ali je udarac Radoša Bulatovića golman Kordić uspeo vrhovima prstiju da izbaci u korner.


U nastavku, u 50.minutu pred golom Vojvodine srušen je Marjanović, ali sudija Stojilković ponovo nije dosudio jedanaesterac za domaće. Nakon togfa, u 58.minutu Marjanović je primetio da je Kordić daleko ispred svoje mreže i šutiraomka golu Vjvodine sa centra. Ipak, novosadski golman uspeo je da se vrati do gol crte i prebaci loptu preko prečke u korner.
Narednih dvadesetak minuta igralo se slabo i ništa se posebo nije dogodilo, a onda je najbolji pojedinac na utakmici Nikola Trujić pobegao Petroviću, izbio sam pred golmana domaćih i treći put zatresao mrežu iza njegovih leđa – 3:0 za Vojvodinu, 69.minut.
Nišlije su preko mladog Stevanovića u 80.minutu propustili priliku da postignu bar počasni pogodak...
Stadion na Čairu. Gledalaca: oko 2.500. Strelci: Meleg u 14 (iz jedanaestrca), Trujić i 27. I 69.minutunza Vijdovinu.  Sudija: Igor Stojilković. Žuri kartoni: A.M.Jovanović, Lakić Pešić (Radnički), Maksimović, Miletić (Vojvodina). Crveni karton: A.M.Jovanović (Randički) u 20.minutu.
RADNIČKI:A.S.Jovanović 6,5, Petrović 7, D.Bulatović6, R.Bulatović6,5 (od 75.Stevanović-), Lakić Pešić 6,5, Marjanović 6, Đuričković 7, A.S.Jovanović-, Apostolović 6 (od 63. Todorović-), Mrkić 6,5, Krstić 6 (od 63.Tomić-).
VOJVODINA: Kordić 6,5, Miletić 7, Rosić 7 (od 70. Lakićević-), Pankov 6,5, Antić 6, Sekulić 6,5, Maksimović 6, Trujić 7,5, Meleg7 (od 75.Paločević-), Malbašić 6, Ašćerić 6 (od 66.Pavkov-).
Igrač utakmice: Trujić (Vojvodina).

Komentari
0
Pošalji komentar
VCq VVI
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: