Kazne za one koji ne uklone sneg i do 100.000 dinara

Izvor: Niški portal | 13-Jan-2022 | 08:44
Mnoge građani ne čiste sneg ispred svojih kuća, zgrada ili poslovnih prostorija.Kazne za nesavesne građane zavise od grada, odnosno opštine u kojoj se nalazite u Srbiji, a kreću se od 10.000 do 100.000 dinara.

Komunalna milicija u Nišu je upozorila Nišlije da su dužni da čiste sneg sa trotoara, a ukoliko to ne učine, kazne za pravna lica su 60.000, a za preduzetnike 20.000 dinara.

„Odgovorno lice u pravnom licu i fizičko lice će platiti kaznu od 6.000 dinara za neočišćen sneg i ledenice. Građani moraju da shvate da su dužni da u dužini od pet metara očiste sneg ispred svojih stambenih objekata, vlasnici ispred lokala, preduzetnici isped svojih poslovnih objekata, kao i ispred zgrada u izgradnji", saopštila je Komunalna milicija u Nišu.
 


U Nišu, kako su dodali, do sada nije bilo većih problema i niko nije kažnjen.

Šef Zimske službe Nenad Stanković saopštio je da su sve saobraćajnice u Nišu prohodne, kao i putevi do svih sela, osim Sićeva.

Saobraćaj je normalizovan do Vrtišta, Trupala, Oreovca i Donjeg Vlasa.

„Na putevima ima leda, juče je bio otežan saobraćaj, ali su prigradski autobusi stigli do sela Kravlje, Popovac i Ostrovica. Sićevo je problematično zbog konfiguracije terana, tako da, za sada, tamo autobusi ne mogu da stignu", rekao je Stanković.

Na Ortopedskoj klinici u Nišu juče se ukupno javilo osamdesetak pacijenata, od kojih je znatan deo sa prelomima ili povredama zbog pada na ledu ili snegu.
Komentari
0
Pošalji komentar
0E5 lOq
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: