Ko smisli najbolje ime i logo za brze vozove, dobija milion dinara

Izvor: Niški portal | 02-Feb-2022 | 10:32
Konkurs pod nazivom "Pusti inspiraciju da te vozi" za ime i logo novog brzog voza u Srbiji otvoren je i trajaće do 21. februara.

Pobednička ideja biće nagrađena sa milion dinara.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović pozvao je sve talentovane ljude da učestvuju na konkursu jer će, kaže, na taj način dobiti priliku da njihovo ime bude upisano u dugu tradiciju srpske železnice.

Ministar je podsetio da Železnica Srbije i Vojska Srbije imaju najdužu tradiciju u našoj zemlji, dodajući da je prva pruga počela da se gradi davne 1881. godine od Beograda do Niša, kao i da je vrednost te investicije bila dva republička budžeta.
 
Istakao je da je od 1880. do 1990. godine železnica bila osnov saobraćaja u Srbiji, a da je poslednjih nekoliko decenija izgubila taj značaj.
 

 
"Moramo da vratimo železnicu na mesto koje joj pripada u saobraćajnom smislu i to nije slučajno jer je to najbezbedniji, ekološki najprihvatljiviji vid prevoza i najbrži",
 naveo je Momirović.

Napomenuo je da će se, kada brza pruga bude puštena u saobraćaj, od Beograda do Novog Sada stizati za 30 minuta i to najboljim vozovima u svojoj klasi na svetu i najkvalitetnijom prugom u istočnoj Evropi.
 
Podsetio je da je brza pruga od Beograda do Novog Sada deo buduće brze pruge koja će povezati Beograd i Budimpeštu, navodeći da će to biti prilika za turiste koji posećuju mađarsku prestonicu da lakše dođu do Subotice, Novog Sada, Beograda i bolje upoznaju našu zemlju.
 
Momirović dodaje da je to od velikog značaja i za naše građane, koji će brže i lakše stizati do mađarskih gradova.
 
Izrazio je nadu da će do kraja godine početi i izgradnja brze pruge od Beograda do Niša. Zato je pozvao talentovane ljude da se prijave na ovaj konkurs i da "stave svoj pečat u dugu istoriju železnice".
 
Proglašenje pobednika biće 3. marta.
Komentari
12
Pošalji komentar
W0c uKI
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: