Kod jedanaestoro dece na teritoriji grada Prokuplja potvrđena korona

Izvor: Niški portal | 08-Sep-2021 | 11:02
Od 58 pozitivnih tokom poslednja dvadeset i četiri časa na teritoriji grada Prokuplja, čak jedanaestoro je dece, najviše srednjoškolskog uzrasta.

Kako nam je potvrdila direktor prokupačkog Doma zdravlja Verica Bojčić- Ilić to je do sada najveći broj registrovanih slučajeva oboljevanja kod dece.

Pored srednjoškolaca, među obolelima su i mlađa deca, a prošle nedelje je ovaj virus potvrđen i kod dvomesečne bebe, koja je prosleđena na lečenje u niški Klinički centar. Kovid- 19 potvrđen je i kod dve trudnice, koje su pred porođaj.

-U Kovid objektima Opšte bolnice ''Dr Aleksa Savić'' Prokuplje, za poslednja 24 sata hospitalizovana su 16 lica sa teritorije Topličkog okruga, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19. Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje –teškom kliničkom slikom.Na kiseoničkoj potpori trenutno je 10 pacijenata- kažu u prokupačkoj bolnici.
 
Zbog zaražavanja dece virusom korona u 3 prokupačke škole - dve srednje i jednoj osnovnoj, ukupno 5 odeljenja prešlo je na onlajn nastavu.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
Xzk JPq
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: