Lepe vesti iz Topličkog okruga: Na kovid odeljenju samo 7 pacijenata

Izvor: Niški portal | 27-May-2021 | 00:29
U Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić" u Prokuplju hospitalizovano je sedam pacijenata sa teritorije Topličkog okruga, dok je kod pet pacijenata potvrđeno prisustvo virusa Kovid -19.

Baš kao što je niskiportal.rs već pisao po svemu sudeći ova zdravstvena ustanova u kojoj se leče svi građani sa područija celog Topličkog okruga gde pored grada Prokuplja spadaju i opštine Kuršumlija, Blace i Žitorađa uskoro više neće imati hospitalizovane kovid pacijente.
 


Od početka pandemija virusa korona u Srbiji u Opštoj bolnici ,,Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju lečeni su svi kovid pozitivni pacijenti, kao i oni sa sumnjom na kovid sa teritorije celog Topličkog okruga, a lekari na čelu sa direktorkom dr Snježanom Arsić nisu imali dana odmora vodeći računa da svakom pacijentu izađu u susret i ukažu svu neophodnu pomoć i negu.

- Pacijenti su sa početkom pandemije bili hospitalizovani na infektivnom odeljenje, ali se broj onih koji zahtevaju bolničko lečenje iz dana u dan povećavao, pa je interneo odeljenje bolnice pretvoreno u kovid odeljenje, tu je u jednom momentu bilo i do 70 pacijenata. Zahvaljujući  isključivo dobroj, profesionalnoj i stručnoj organizaciji direktorke dr Snježane Arsić sve je funkcionisalo i funkcioniše u najboljem redu, jer ona je stroga, ali pravična, pacijent joj je na prvom mestu, pa je sve konce držala 24 časa dnevno,  kaže sagovornik iz ove ustanove.

Dodaje da je sedam pacijenata koliko ih je sada hospitalizovano na odeljenju sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom.

- Na kiseoničkoj potpori trenutno su četiri pacijenta i svi su pod 24-časovnim nadzorom lekara i medicinskog osoblja, istakli su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Komentari
0
Pošalji komentar
942 WBy
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: