Ministarstvo obezbedilo 2,4 miliona dinara za kupovinu dve kuće

Izvor: Niški portal | 16-Nov-2021 | 08:51
Ministarstvo za brigu o selu odobrilo je sredstva u ukupnom iznosu od blizu 2,4 miliona dinara za kupovinu dve kuće sa okućnicom u okolini Prokuplja, saopštili su iz Uprave tog grada.

Prema njihovim rečima, sredstva u vrednosti od 1.162.200 dinara za kupovinu kuće sa okućnicom od 49 ari u selu Resinac dobila je Ružica Ibić iz Donje Bresnice, koja je do sada kao samohrana majka sa dva odrasla sina živela kao podstanar.

Sredstva od 1.199.700 za kupovinu seoske kuće sa okućnicom od 12 ari u selu Gornja Trnava dodeljena su nezaposlenoj Marini Janićijević, odrasloj u hraniteljskoj porodici, koja se odlučila da započne samostalan život na selu i da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom.

Zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroslav Antović je rekao da su sredstva opredeljena za prokupački kraj iskorišćena na najbolji način i da se pomoglo onima kojima je to bilo i najpotrebnije.

Prema njegovim rečima, za ostanak na selu među mladim ljudima u prokupačkom kraju ove godine vladalo je veliko interesovanje, pa se očekuje da će se taj trend nastaviti i naredne godine.
 

 

Dodeljena bespovratna sredstva za kupovinu kuća sa okućnicom na selu i u Nišavskom okrugu

Potpisivanjem trojnog ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom na selu, niška porodica Antić trajno će se nastaniti u Donjoj Toponici i baviće se poljoprivredom.

Ugovor potpisuju predstavnici jedinice lokalne samouprave, Ministarstvo za brigu o selu i korisnik sredstava. U ime Grada Niša ugovor je potpisala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

U sela širom Srbije, na osnovu Programa dodele bespovratnih sredstva za kupovinu kuća sa okućnicom za 2021. godinu, vratiće se 352 porodice, a u obradi u Ministarstvu je još 286 predmeta.

Na ovaj način povećava se broj stanovnika u našim selima, smanjuje se prosečna starost, dobija se povoljnija demografska struktura stanovništva i ekonomski se jača selo.

Komentari
0
Pošalji komentar
o6z vMA
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: