Ministarstvo odbrane: Vojska Srbije nije ulazila na teritoriju Kosova

Izvor: Niški portal | 01-Aug-2022 | 12:46
Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da Vojska Srbije nije prelazila administrativnu liniju i nije ulazila na teritoriju Kosova i Metohije.

Ministarstvo navodi "da prištinska administracija plasira dezinformacije da je došlo do sukoba Vojske Srbije i kosovske policije".
"Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.
 


"Povodom velikog broja dezinformacija koje u etar namerno plasira prištinska administracija i koje se šire putem lažnih naloga na društvenim mrežama i pojedinih internet sajtova, a u kojima se navodi kako je tobože došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i takozvane kosovske policije, Ministarstvo odbrane saopštava da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
 
Podsećamo, posle najave Prištine da u ponedeljak počinje primena odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama, na severu Kosova su na više lokacija postavljene barikade.
 
Kosovska policija saopštila je potom da je zatvorila prelaze Jarinje i Brnjak.
 
U severnom delu Kosovske Mitrovice ranije juče su se oglasile sirene za uzbunu. Sirene su se čule i u Zubinom Potoku, kao i u Leposaviću.
Komentari
0
Pošalji komentar
9D7 PII
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: