Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo 322 vozila za potrebe kriminalističke policije

Izvor: www.mup.gov.rs | 15-Nov-2018 | 09:08

Stefanović: „Drago mi je da danas imamo priliku da poboljšamo uslove rada kriminalističke policije u svih 27 policijskih uprava u Srbiji i time im omogućimo da budu još efikasniji“...

 

www.mup.gov.rs
 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Nastavnom centru „Makiš“ primopredaji 322 vozila koja je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe kriminalističke policije i istakao da zaposleni u UKP-u, koji ostvaruju najbolje rezultate na unapređenju bezbednosti građana Srbije, moraju da imaju dobre uslove za rad.

 

„Drago mi je da danas imamo priliku da poboljšamo uslove rada kriminalističke policije u svih 27 policijskih uprava u Srbiji i time im omogućimo da budu još efikasniji“, rekao je Stefanović koji se zahvalio pripadnicima kriminalističke policije koji su, kako je naglasio, u prethodnom periodu imali izuzetne rezultate, rešavali i najsloženija krivična dela i pokazali da država na njih može da se osloni.

Ministar je ukazao da pripadnici kriminalističke policije moraju uvek da imaju dobru opremu i tehniku. Kako je objasnio ministar Stefanović, vozila koja su danas uručena kriminalističkoj policiji neće se koristiti u akcijama tajnog praćenja i nadzora, te stoga mogu biti predstavljena javnosti.

 

www.mup.gov.rs

 

„Naš zadatak je da u ovoj i narednoj godini pojačamo operativne sposobnosti UKP-a, upravo kroz ovakve nabavke koje će im omogućiti lakši rad. Želimo istovremeno da pokažemo i građanima Srbije da imaju sposobnu, dobro opremljenu i organizovanu policiju“, istakao je Stefanović.

Ministar je dodao da će težište rada Ministarstva u narednoj godini biti i obnova policijskih stanica i investiranje u informatičku opremu, što će omogućiti građanima da efikasnije i brže obave svoje poslove.

 

Pored poboljšanja uslova rada, Stefanović je ukazao da će biti poboljšan i materijalni položaj pripadnika Ministarstva.

„Želim da se zahvalim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi na tome što će policija od sledeće godine moći da računa na novo povećanje plata za devet odsto. Trudićemo se da policijski službenici svojim radom opravdaju poboljšanje u primanjima, ali i da kroz projekte stanogradnje pokažemo našim pripadnicima da Republika Srbija stoji iza njih i brine o njima“, istakao je Stefanović.

Komentari
0
Pošalji komentar
Ac6 ISZ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: