Mogućnosti projektne saradnje sa rumunskim partnerima

Izvor: Niški portal | 21-May-2018 | 19:48

Na poziv gradonačelnika Bukurešta, delegacija zvaničnika Gradske opštine Pantelej koju je predvodio predsednik, Bratimir Vasiljević boravila je u dvodnevnoj, radnoj poseti glavnom gradu Rumunije. Tokom bilateralnih razgovora sa zvaničnicima Bukurešta ostvaren je cilj posete i definisani koraci za uspostavljanje bliske saradnje koja je na inicijativu rumunske strane proširena na zainteresovane opštine jugoistočne Srbije.

Predstojeća saradnja biće ozvaničena potpisivanjem odgovarajućeg protokolarnog dokumenta kao bazičnog uslova za buduće zajedničke odnosno partnerske projekte uz podršku Evropske unije i vlade dve države. U pripremi je dokument koji će regulisati formu i prioritetne oblasti saradnje između lokalnih zajednica s obe strane granice a njegovo usvajanje planira se sredinom juna na sednici Skupštine Gradske opštine Pantelej uz podrazumevajuće institucionalne saglasnosti.

Potom sledi svečani čin zvaničnog potpisivanja ovog dokumenta koji će obe strane potpisnice potpisati u Nišu i Bukureštu. Time se otvara put za novi ciklus projektnih aktivnosti Gradske opštine Pantelej uz podršku evropskih fondova koje je do sada ova opština kontinuirano realizovala sa više partnerskih opština u Bugarskoj.

Komentari
0
Pošalji komentar
gMK X9q
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: