NEDELJA CRVENOG KRSTA na temu LJUBAVI

Izvor: NIŠKI PORTAL | 08-May-2019 | 09:58
„Nedelje Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja 2019. godine

Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i „Nedelja Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja u 2019. godini, biće obeleženi temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je “Ljubav”.

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, koji se obeležava 8. maja, na rođendan našeg osnivača Anrija Dinana, je godišnja proslava Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Svake godine, društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca organizuju aktivnosti kako bi istakli jedinstvenu ulogu Pokreta u svojim zemljama.

Crveni krst Niš u okviru „Nedelje Crvenog krsta“ realizovaće različite akitvnosti:

8.MAJ – Sednica Skupštine Crvenog krsta Niš u prostorijama Crvenog krsta Niš sa početkom u 15,00 časova.

9.MAJ – U prostorijama Dečijeg kulturnog centra u Čairu sa početkom u 11 časova, organizovaće se manifestacija u kojoj će učestovati predškolci i učenici osnovne škole „Učitelj Tasa“ , učenici Specijalne škole Bubanj i pobednici Majske pesme 2018. godine iz Dečijeg kulturnog centra, ovom prilikom organizovaće se i svečani prijem predškolaca u Crveni krst.

10.MAJ – U okviru podrške i saradnje Crvenog krsta i Specijalne škole Bubanj, Crveni krst će učenicima škole uručiti donaciju u hrani.

11.MAJ – U prostorijama Crvenog krsta Niš u ulici Obrenovićeva 39, sa početkom u 13:00 časova, Nacionaloni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležiće se podelom priznanja davaocima za 35 davanja i podelom nagrada pobednicima konkursa Crvenog krsta „Krv život znači“.

13.MAJ – Donacija garderobe osobama sa invaliditetom u stanju socijalne potrebe.

14.MAJ- U okviru podrške deci sa spesijalnim potrebama i saradnje Crvenog krsta i škole „Carica Jelena“, Crveni krst će učenicima škole uručiti donaciju u hrani.

15.MAJ- Manifestacija provodom realizacije programa Psihosocijalne podrške i programa borbe protiv trgovine ljudima u parku „Čair“.

13.-15. MAJ- U okviru međuregionlane saradnje Crvenog krsta Niš i Crvenog krsta Ćustencil-Bugarska, na poziv Crvenog krsta Čustedil ,delegacija Crvenog krsta Niš predstaviće program prve pomoći, kojom prilikom će volonteri obe organizacije imati zajedničku vežbu.

Komentari
0
Pošalji komentar
lFf K8G
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: