Niški takmičari osvojili 9 medalja u Brazilskoj džiu džici i greplingu

Izvor: Niški portal | 11-Apr-2022 | 07:18
Članovi niškog kluba za Brazilsku džiu džicu i grappling "Fort Jiu Jitsu" su u nedelju 9.4. nastupili na takmičenju "Serbian Gi & NoGi challenge" koje se održalo u Staroj Pazovi i koje je okupilo preko 350 takmičara iz cele Srbije i regiona. Takmičenje je bilo u disciplinama Gi (bjj borba u kimonu) i NoGi (bjj borba bez kimona). Nišlije su ostvarile znatan rezultat i sa 6 takmičara su uspeli da osvoje 9 medalja, od čega 3 zlatne, 2 srebrne i 4 bronzane. 
 
U konkurenciji belih pojaseva tim su predstavljali Strahinja Redžić i Vojin Rančić. Strahinja je ukupno odradio dve jako teške borbe i nažalost obe izgubio za poen razlike gde je ostao bez medalje. Vojin Rančić je imao ubedljivo najbolji performans dana i odradio ukupno 7 mečeva, od čega je 6 pobedio prekidom. Iako mu je ovo debi Vojin je pokazao ozbiljan takmičarski duh i veliki potencijal, i na kraju je dan završio sa zlatom u gi konkurenciji i bronzom u nogi konkurenciji gde je u kategoriji imao preko 25 takmičara.
 
 
 
Kada su plavi pojasevi u pitanju boje kluba su branili Dimitrije Mirković i Ivan Veljic koji su se zajedno našli u istoj kategoriji. Nakon što su obojica ostvarili po jednu pobedu naši borci su se zajedno našli u finalu gi kategorije, gde je nasumičnom odlukom tima zlato pripalo Dimitriju a srebro Ivanu. Nakon toga, obojica su nastupili u istoj kategoriji u nogi konkurenciji gde su se  nakon jedne pobede i jednog poraza našli jedan protiv drugog u borbi za treće mesto, i ovog puta je pobeda pripala Ivanu koji je osvojio bronzu. 
 
U kategoriji ljubičastih pojaseva klub su predstavljali trener Uroš Nikolić i Uroš Stefanovic koji su se takođe našli u istoj kategoriji. U gi kategoriji je Uroš Nikolić uspeo da ostvari 2 pobede završnicom i jedan poraz što mu je donelo treće mesto i bronzanu medalju, dok je Uroš Stefanović sa jednom pobedom i jednim porazom uspeo da osigura srebro. U nogi kategoriji je Uroš Nikolić uspeo da dodje do dve pobede i osigura zlatnu medalju, dok je Uroš Stefanović sa jednom pobedom i jednim porazom osigurao bronzu. 
 
 
 
"Naš tim je uspeo da zajedno sa našim matičnim klubom "Lutador Team" dodje do 5. mesta u ekipnoj konkurenciji i ostvari rezultat od 39 pobeda i 24 poraza sa daleko najmanje takmičara. Na kraju dana ovo je veliki uspeh za naš klub koji nastavlja da niže regionalne uspehe kada su sportovi Brazilske džiu džice i greplinga u pitanju. Nakon ovog takmičenja, naše borce Miloša Milosavljevića, Uroša Jovanovića i Aleksandra Gacika očekuju profesionalni grepling mečevi u Novom Sadu 30. aprila, a ceo tim se priprema za sledeće takmičenje ADCC Srbija 18. juna koje će biti najveće takmičenje ovog tipa na Balkanu i na kom se očekuje preko 500 takmičara iz cele Evrope", navode iz kluba.
 
 
Slike sa takmičenja, Fort Jiu Jitsu
Komentari
0
Pošalji komentar
yAt QiZ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: