Novi i neočekivani potres u političkom Nišu

Izvor: N.P. | 20-Mar-2016 | 11:43

Prvi na izbornoj listi za lokalne izbore u Nišu ispred Koalicije „DSS-Dveri“ Goran Đorđević podneo je jutros ostavku na mesto predsednika gradske organizacije DSS-a!?!

Goran Đorđević, niški advokat i predsednik Gradskog odbor Demokratske stranke (DSS) u Nišu neočekivano i iznenada podneo je ostavku na ovu funkciju i odlučio da vođenje stranke prepusti nekome drugome.

U trenutku kada se DSS uveliko priprema za lokalne izbore u Nišu u koaliciji sa Dverima, a Goran Đorđević je bio prvi na izbornoj listi za izbore u Nišu, njegova ostavka nesumnjivo dovodi u pitanje opstanak i sudbinu ove koalicije i uopšte izborni rezultat 24.aprila koji su planirale ove dve političke organizacije i koje će i na republičkom nivou nastupiti zajedno.
„Moja iskrena nastojanja da naša Demokratska strana Srbije u Nišu prihvati novi koncept delovanja u narednom periodu, nisu urodili plodom. Veliko neslaganje niškog stranačkog establišmenta sa mojim naporima i nastojanjima su suština sukoba unutar  DSS u Nišu i zbog toga sam odlučio da podnesem ostavku i da se povučem sa mesta predsednika Gradskog odbora“, rekao je za Niški portal Goran Đorđević.
Nezvanično se saznaje da je Đorđević podneo ostavku posle vanredne sednice ove stranke sazvane na zahtev jednog broja članova iz rukovodstva DSS-a, na kojoj je došlo do potpunog razmimoilaženja u stavovima i neočekivane izmene redosleda kandidata DSS i Dveri za Skupštinu grada Niša na lokalnoj izbornoj listi.
„Sve što je poslednjih dana urađeno nije dobro za DSS, ali ne želim da ulazim u detalje. Želim mnogo sreće stranci i članstvu na sledećim izborima, ali u okolnostima kakve su sada nisam u mogućnosti da dalje vodim stranku i zato sam podneo ostavku“, rekao nam je Đorđević.

Potisnuti kvalitetni i stručni ljudi


Jedan od osnovnih razloga što je predsednik niškog DSS-a podneo ostavku je, kako se saznaje, uporno forsiranje starih kadrova ove stranke za odbornike u novoj niškoj skupštini, a što je dovelo do toga da na listi nema većeg broja mladih, školovanih, stručnih i sposobnih ljudi, kako je ranije dogovoreno.

Komentari
1
Pošalji komentar
gfS kuR
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: