ONI SU PONOS SRBIJE: Još jedna nagrada za naše mlade umetnike

Izvor: Niski portal | 08-Jun-2021 | 09:55
Solisti Muzičke škole „Kornelije Stanković" iz Prokuplja učestvovali su na 64. festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije, koji je održan u Vršcu.

Mladi prokupački umetnici su i na ovom takmičenju osvojili odlične rezultate i svojoj školi i svom gradu doneli vredno priznanje.

Prva, druga i treća osvojena nagrada, samo su neke u nizu koje talentovani učenici ove škole osvajaju na brojnim muzičkim takmičenjima i međunarodnim manifestacijama.
 


Na Festivalu u Vršcu ove godine je nastupilo 47 muzičkih škola i 500 mladih umetnika, među kojima su prokupački učenici Muzičke škole ,,Kornelije Stanković", sudeći po nagradama, ostavili snažan utisak na žiri, koji su činili renomirani umetnici i pedagozi.

Prva nagrada za gitaru pripala je Jani Otović, u klasi nastavnika Slavka Sremčevića, drugu nagradu osvojio je Kričak Nikola sa odseka harmonika, u klasi nastavnika Dušana Markovića. Takođe druga nagrada pripala je i Dunji Marković sa odseka klavir, u klasi nastavnice Sanje Suton Stanković, dok se sa odseka violina takmičila Vulić Ema, u klasi nastavnika Vuka Drobnjaka i uz klavirsku pratnju nastavnika Olivera Mladenovića osvojila treću nagradu.

Ova manifestacija, u organizaciji Muzičke škole „Josif Marinković" iz Vršca, održana je u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, a mladi takmičari i pedagozi su svojim dostignućima potvrdili da muzika u doba korone ne može da stane.
Komentari
0
Pošalji komentar
knd 8Eq
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: