Od danas pojačane kontrole inspekcije zbog kršenja mera, "angažuju se svi kapaciteti"

Izvor: Niški portal | 12-Jul-2021 | 00:36
Od danas će biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije, poručio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Kako je rekao inspekcija je na terenu svih ovih dana.
 
"Nadzor je prilagođen svim obavezama nakon ublažavanja mera. Protivepidemijske mere su prioritet. Broj nadzora je nešto drugačiji i broj prekršajnih naloga je bio mnogo manji, nego što je bio do maja meseca, 50 odsto manje prekršajnih naloga je izrečeno. U toku juna je bilo 11 zabrana", rekao je Stamenković.
 

 
Prema njegovim rečima, u toku jula nije bilo nijedne zabrane sa terena.
 
"Nadzori, preduzete, izrečene mere, možda nisu prava slika stanja stvari na terenu, s obzirom na veliko opuštanje. Od sutra Radna grupa sigurno daje posebnu novu instrukciju za mnogo, mnogo intenzivniji nadzor po pitanju sprečavanja širenja kovida 19", kazao je Stamenković.
 
Napominje da su ekipe prisutne i dodaje da mnogi inspektori nisu koristili nijedan dan godišnjeg odmora godinu dana.  
 
"Apsolutno će biti angažovanje maksimalno svih raspoloživih resursa i kapaciteta. To znači prepoznavanje rizika. Sanitarna inspekcija vrši inspekciju bazena, česama, centralnih vodovoda, vrtića, predškolskih ustanova i kolektivne ishrane. Već smo izrekli nekoliko zabrana. Od sutra prepoznavajući rizike usmerićemo ponovo ciljane kontrole", kazao je Stamenković.
Komentari
0
Pošalji komentar
FBL MMU
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: