Organizovana akcija vakcinisanja „od vrata do vrata"

Izvor: Niski portal | 08-Jun-2021 | 09:51
Doma zdravlja u Prokuplju kao i Dom zdravlja Kuršumlija organizuje akcije vakcinacije građana u seoskim sredinama.

Član Gradskog veća u Prokuplju Vladica Mladenović izjavio je za niskiportal.rs da je izuzetno važno da se što veći broj građana vakciniše, bez obzira da li žive u centru Prokuplja ili u seoskim sredinama.

–Vakcinacija u seoskim sredinama obavlja se već nekoliko meseci. U nedelju su vakcine dobili najvećim delom stari ljudi, koji zbog bolesti nisu mogli da dolaze na punktove koji su bili organizovani u mesnim kancelarijama ili seoskim školama. Jučerašnja akcija vakcinisanja rađena je po sistemu „od vrata do vrata, kazao je Mladenović i naglasio da je ovo jedinstven primer u Srbiji da se na ovaj način organizuje vakcinacija stanovništva.
 
 


Sin Radunke Orović, Dragan Orović kaže da je ova akcija fenomenalno organizovana i da je za svaku pohvalu.

–Moja majka ima 86 godina. Ovo što su organizovali ljudi iz lokalne samouprave i zdravstveni radnici Doma zdravlja u Širokim Njivama je za svaku pohvalu. U selima koja gravitiraju oko Žitnog Potoka najveći broj je starih ljudi, koji žive sami. Vršiti vakcinaciju „od vrata do vrata, naročito u selima koja su udaljena od centra i do 40 kilometara,  je nešto što nisam očekivao, rekao nam je on.
Ovakva akcija vakcinisanja meštana po selima kojima ovo veoma znači sprovodi se i na područiju opštine Kuršumlija.
 
Nekim meštanima te razuđene opštine do doma zdravlja treba i oko sat vremena, pa im je ova akcije kažu od ogromnog zanača.
Komentari
0
Pošalji komentar
kq6 Xak
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: