Džoniću preti doživotna; Osumnjičeni za ubistvo tročlane porodice bio uračunljiv

Izvor: Niški portal | 11-Jan-2022 | 10:16
Goran Džonić, protiv koga Više javno tužilaštvo u Nišu sprovodi istragu zbog teškog ubistva tročlane porodice Đokić, zločin je izvršio u uračunljivom stanju.

Kako pišu "Novosti", veštačenje koje je sprovedeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pokazalo je da kod njega ne postoji duševno oboljenje niti privremeni duševni poremećaj koji je uticao na njegovu sposobnost da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela.

Ovaj nalaz je ključan zbog odluke o krivičnoj sankciji. Posle ovog nalaza jasno je da Džonić može da dobije doživotnu robiju, te je isključena mogućnost za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, na šta bi imao pravo da je ustanovljeno da je neuračunljiv.
 


On je tokom istrage pokušavao da se "napravi lud", ponašao se iracionalno, menjao raspoloženja, smejao se dok je pričao o ubistvu, ali mu taktika nije uspela. Ovaj nalaz je u potpunosti onemogućio dalju ovakvu njegovu odbranu, navode sagovornici upoznati sa slučajem.

Poznati rezultati veštačenja telefona muškaraca koje je Džonić naveo kao saizvršioce
 
Veštačenje telefona Kostadina i Aleksandra Miloševića, koje je Goran Džonić označio kao saizvršioce, pokazalo je da su te noći bili daleko od mesta zločina.

Kako pišu Novosti, iz SMS poruka braće Jojke jasno se vidi da je jedan od braće bio sa devojkom, dok je drugi „skidao" sadržaje sa mobilnog telefona u to vreme, a da nikakve komunikacije sa Goranom Džonićem nije bilo. "Rezultati veštačenja potvrdili su odbranu braće Milošević, da nikakve veze nemaju sa zločinom i da su bili u to vreme na potpuno drugom mestu. TU se jasno vidi komunikacija i vreme malo pre ponoći između Aleksandra i njegove devojke, gde ona pita: 'za koliko stižeš?' Super, izlazim za pet minuta ...stigla sam.. itd. To dokazuje da su se te večeri našli i bili zajedno", rekao je branilac braće Milošević advokat Mladen Magdelinić.

Veštačen je, kako saznajemo i telefon osumnjičenog Džonića. U njegovom telefonu, prema nezvaničnim informacijama, nije pronađen kontakt sa braćom Milošević, što potvrđuje njihove tvrdnje da sa Goranom Džonićem i ubistvom njegovog brata od tetke nemaju nikakve veze.

"U Džonićevom telefonu ne postoje nikakvi kontakti sa braćom Milošević. Nađene su negove lične fotografije, pozivi i SMS poruke koji nemaju nikakve veze sa ubistvom Đokića", kaže naš izvor iz istrage.

U Više tužilaštvo u Nišu ovih dana trebalo bi da stigne i nalaz neuropsihijatrijskog veštačenja Gorana Džonića koje je obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Džonić je vraćen u niški zatvor, a nalaz veštaka sa nestrpljenjem mnogi očekuju.
 
Foto: Telegraf
Komentari
0
Pošalji komentar
IN4 axP
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: