Otvaranje izložbe „Evolucija – Maske Toresovog moreuza“ u Oficirskom domu

Izvor: Niški portal | 02-Aug-2021 | 11:00
Ambasada Australije u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša, a uz podršku Grada Niša u utorak, 3. avgusta organizuje izložbu „Evolucija – Maske Toresovog moreuza“. Grad Niš je prvi grad nakon Beograda u kome se prikazuje pomenuta izložba. Inače, izložbu je priredio Nacionalni muzej Australije kako bi publici približio bogatu tradiciju pravljenja maski u regionu Toresovog moreuza na dalekom severu Australije. Ove maske upečatljivog izgleda imaju ritualni i istorijski značaj, a izrada im je kompleksna sa puno detalja.  Izložba će biti otvorena do 18. avgusta.
 
 
 
 
„Zahvalni smo Ambasadi Australije i gradonačelnici Niša, koji su nam pružili neverovatnu podršku. Mislimo da je dobro da tog dana približimo duh Australije našim sugrađanima. Jako je važno da kao mladi ljudi gradimo mostove prijateljstva“ – poručili su organizatori.
 
Otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 3. avgust od 15.30č u Oficirskom domu u Nišu. Ulaz na otvaranje izložbe je moguć uz prethodnu prijavu na: kzm.nis@gmail.com 
 
U okviru otvaranja izložbe nastupiće i mladi umetnik Filip Stipsić, koji će na svom saksofonu odsvirati numeru koja pokazuje da svako ima svoj put.
 
Očekuje se da izložbu zvanično otvori Nj.E. Gospođa Rut Stjuart, Ambasadorka Australije u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, koja će tog dana boraviti u našem gradu.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
nqm 3GF
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: