PD "Suva Planina" uspešno organizovalo uspon na najviši vrh Austrije

Izvor: Niški portal | 20-Jul-2022 | 20:39
Planinarsko društvo "Suva Planina" je uspesno organizovalo uspon na Grossglockner – najviši vrh Austrije. Svih sedam članova se popelo na vrh.
 
Ekipa je krenula u nedelju 17.07.2022. godine, i predveče stigla u Jesenice u Sloveniji. Noćilo se u planinarskom domu Pristava 975m, nadomak Jesenica, odličnom Domu i prelepom mestu, uz ljubazne domaćine, navode iz planinarskog društva.
Ujutru se krenulo put Austrije, do mesta Lucknerhaus na 1918 n.v., a nakon toga, bez prevoznog sredstva ka domu Erzh. Johhan – hutte na 3454 m.
 
To nam je bila, ispostaviće se, i najteža deonica, jer je trebalo savladati visinsku razliku od oko 1600m sa prilično teskim rancima, kažu planinari.
Napominje se da su usputni domovi odlično snabdeveni hranom i pićem i da je akcija protekla u potpunosti po planu.

Na ruku nam je išlo i idealno vreme. Inače, uspon na Grossglockner je vrlo zahtevan i u fizičkom i u tehničkom smislu. Ima tu i glečera, ferate, prirodne stene... Inače, veoma lep vrh sa predivnim pogledom, objašnjavaju i konstatuju naši planinari.

Posebno se zahvaljuju svim učesnicima, i na pomoći Nebojši Kitiću i Nenadu Stoiljkoviću, ali i vodiču Vojkanu Komadiniću.

Komentari
0
Pošalji komentar
rEx ixa
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: