Patrijarh Porfirije na svečanoj ceremoniji povodom dodele Nagrade "Svetislav Milić - mladima od srca"

Izvor: Niški portal | 14-Nov-2022 | 22:47

Sutra se na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu dodeljuju Nagrade „Svetislav Milić – mladima od srca", a među nagrađenima je i Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije, on će primiti nagradu za izvanredne rezultate na polju humanitarnog rada i za povezivanje naroda, posebno za inspirisanje i motivisanje mladih ljudi.

 

Humanitarna organizacija „Nađi Raula" uz podršku porodice Milić i ITKonekt-a, već četvrtu godinu za redom organizuje dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca". Nagrada je osnovana sa željom da se u društvu promovišu najbolji među najboljima, mladi ljudi koji mogu motivisati i inspirisati druge mlade ljude da budu proaktivniji. 

Tema ovogodišnje dodele nagrada je „Svetosavljem kroz Srbiju".

Očekuje se nastup Ženskog akademskog hora SKC-a i dečijeg hora „Čarolija", a među učesnicima su i studenti Fakulteta umetnosti u Nišu, predstavnici ANIP „Mozaik" i dr.

Kako ističu organizatori očekuje se nastup 80 izvođača, a na samom kraju dodele nagrada na sceni će biti ukupno 90 ljudi

 

 

Niš je sutra prestonica mladih i uspešnih ljudi
 

Nagradu će ove godine primiti 13 laureata iz cele Srbije. 

Među nagrađenima su i: Luka Radičević i Jana Dragović za oblast nauka i obrazovanje, profesorka iz Ivanjice Verica Kostić za oblast kultura i umetnost, Volonterski servis opštine Zvezdara laureat je u oblasti humanitarnog rada i mirne borbe za ljudska prava, nagrada u oblasti sporta odlazi u ruke mlade Anje Stanković iz Niša. Za institucije godine proglašene su Fakultet umetnosti iz Niša i Centar za talente Čačak. Specijalna priznanja odlaze u ruke Mladena Mitrovića i Sandre Veljković, mladih doktoranata i Kristine Vasić iz Paraćina, koja je ujedno i najmlađi laureat. Medalju humanosti ove godine dobija dr Maja Mijajlović iz Kuršumlije, a Plaketu mira pored njegove svetosti dobijaju legendarni košarkaš Stefan Jović i učenici i profesori srednje i osnovne škole „Kreativno pero“ iz Beograda.

Utorak (sutra), 15. novembra 2022. godine u 12h na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu.

Komentari
0
Pošalji komentar
hQ4 yLJ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: