Paviljon u Tvrđavi zasijao u novom ruhu

Izvor: Niški portal | 17-Apr-2018 | 10:44

U Paviljonu u Tvrđavi završeni su radovi na uređenju tog prostora, koji sada ima novi sjaj i spreman je za nove izložbe.

Foto: Grad Niš

Paviljon u tvrđavi smešten u bivšem Turskom arsenalu u centralnom delu Tvrđave sagrađenom 1857. godine, predstavlja mesto u kome se gotovo uvek mogu pogledati likovne izložbe ili drugi multimedijalni sadržaji. Ipak i pored toga, od 1971. godine, kada su izvršeni obimniji radovi na revitalizaciji i adaptaciji, do sada, u ovaj prostor se nije ulagalo. Međutim, ovih dana završeni su radovi na uređenju Paviljona koji je jedan od tri izložbena prostora Galerije savremene likovne umetnosti.

Vrednost radova u Paviljonu je oko 2,5 miliona dinara, a ministarstvo je uložilo 400.000 dinara, dok je ostatak novca dao Grad.

Prvu izložbu oni koji žele mogu da pogledaju već u utorak 17. aprila od 19 sati, a autori su Zoran Kostić i Jelena Šalinić.

Inače, od septembra  godine, kada je odlukom Vlade Srbije, Galerija savremenih likovnih umetnosti Niš, dobila status ustanove kulture od nacionalnog značaja i postala prva ustanova te vrste u Nišu, Paviljon je, kao impozantan izložbeni prostor smešten u drevnom arsenalu, dobio je poseban značaj za kulturu ne samo Niša, već i cele Srbije, pa i šire.

Komentari
0
Pošalji komentar
TqL 5vb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: