Pijani vozač prošao na crveno i usmrtio devojku: Porodica nastradale Jovane (25) najavila protest ispred suda

Izvor: Niški portal | 17-Sep-2021 | 11:34
Porodica nastradale Jovane Petković (25) iz Žitorađe kod Vladičinog Hana, tragično nastradale 21.novembra 2020.godine u teškoj saobraćajnoj nesreći koju je, vozeći pijan i prošavši na crveno svetlo izazvao Mladen Gigić (20) iz Niša, najavila je protest ispred zgrade suda u Nišu 18.septembra u 12 časova.

Oni su nezadovoljni time što ni nakon skoro godinu dana još uvek nije okončano suđenje vinovniku ove teške saobraćajne nesreće, koji je, uz to, nedavno pušten da se u nastavku postupka brani iz kućnog pritvora.

- U novembru prošle godine desila se saobraćajna nesreća u kojoj je pijani vozač preteranom brzinom prošao kroz crveno svetlo, bez ikakvih tragova kočenja, usmrtio moju sestru. Prema rečima očevidaca, nakon što je izašao iz automobila i video moju polumrtvu sestru, konstatovao je da joj nije ništa.Iako je prošlo skoro godinu dana od tog događaja, ubica još ije osuđen, već je pušten da deo kazne izdržava u kućnom pritvoru. Ja se pitam, dokle trebamo da trpimo ovakve postupke pravosuđa, zašto još uvek nije osuđen i koliko dugo mi moramo da čekamo da zadovoljimo kakvu-takvu pravdu.Zato pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže u protest 18.septembra u 12 časova ispred suda i tako nam daju podršku da pokušamo da se izborimo za pravdu koju moja sestra zaslužuje - rekao je Miljan Pektović, brat nastradale Jovane.
 


Nesreća je desila 21. novembra prošle godine na uglu Bulevara Nemanjića i Ulice Pariske komune gde je Gigić, vozeži pod dejstvom alkohola glfom prošao na crveno svetlo i na raskrsnici naleteo na BMW u kojem je bila Jovana. Teško povređena devojka je preminula posle 10 dana od zadobijenih povreda a Gigić je uhapšen nakon toga i nakons sprovedene istrage optužen da je počinio teško delo protov bezbednosti javnog saobraćaja.

Vesna Petković, majka Jovane Petković (25) iz Žitorađe kod Vladičinog Hana, tragično nastradale 21.novembra u teškoj saobraćajnoj nesreći koju je, vozeći pijan i prošavši na crveno svetlo izazvao Mladen Gigić (20) iz Niša, ocenila je skandaloznom odluku Višeg suda u NIšu kojom je optuženi pušten da se u daljem toku postupka brani iz kućnog pritvora. Odlukom Višeg suda u Nišu, 7.septembra Gigiću je pritvor zamenjen kućnim pritvorom uz mere elektronskog nadzora a naredno ročište zakazano je za kraj septembra.
Komentari
0
Pošalji komentar
H2s FZL
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: