Plivači PK Sveti Nikala osvojili 10 medalja na Zimskom državnom prvenstvu za kadete u Novom Sadu

Izvor: Niški portal | 18-Dec-2022 | 23:04
Proteklog vikenda u Novom Sadu održano je Zimsko državno prvenstvo za kadete na kome je učestvovalo 162 plivača iz 32 kluba, a među njima i 6 plivača P.K. Sveti Nikola Niš koji su osvojili ukupno 10 medalja (4 zlatne, 4 srebrne, 2 bronzane).
 
 
 
Stanojević Nina zablistala je na ovom prvenstvu osvojivši tri titule državne prvakinje i jednu bronzanu medalju. Nina je zlatne medalje osvojila u disciplinama 100m, 200m prsnim stilom i 200m mešovito, dok je bronzanu medalju osvojila u disciplini 400m mešovito.
 
Jovanović Đorđe trijumfovao je u disciplini 200m leđnim stilom i time odbranio titulu državnog prvaka u ovoj disciplini u kategoriji kadeta sa letnjeg državnog prvenstva. Đorđe je osvojio i drugo mesto u disciplini 100m leđnim stilom, a u ovoj disciplini zapaženi nastup imao je i Nikolić Vuk kome je medalja izmakla za svega 22 stotke i zauzeo četvrto mesto.
 
Laković Aleksandar osvojio je dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Aleksandar je srebrne medalje osvojio u disciplinama 200m i 800m slobodnim stilom, dok je u disciplini 400m slobodnim stilom zauzeo treće mesto.
 
U štafetnoj trci 4x50m slobodno naš klub osvojio je drugo mesto u sastavu Laković Aleksandar, Nikolić Vuk, Jovanović Đorđe i Živković Luka.
 
 
 
Ovo je veliku uspeh za naš klub! Posle sjajnog nastupa naših juniora i seniora, naši kadeti svojim rezultatima pokazali su da u budućnosti možemo očekivati još bolje rezultate. Izuzetno smo zadovoljni rezultatima koje su naši plivači ostvarili u zimskom delu sezone, kažu iz kluba.
Komentari
0
Pošalji komentar
xzF EB4
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: