Počele kontrole vanpijačne prodaje: Prve noći bez kazni

Izvor: Niški portal | 15-Jun-2022 | 10:35
Posle prve kontrole vanpijačne prodaje u ulici Đuke Dinić, na kvantaškoj pijaci je bilo trostruko više prodavaca u odnosu na prethodni dan, podaci su JKP „Tržnica".

U periodu od 19.00 sati 12. juna do 7.00 sati ujutru 13. juna naplaćeno je 10 taksi, a noćas 33. U odnosu na 11/12. jun noćas je naplaćeno čak osam puta više taksi, a prihod „Tržnice" povećan je skoro pet puta.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je prethodnog jutra, zajedno sa direktorom „Tržnice" Goranom Đorđevićem, obišla ulicu Đuke Dinić i okolne ulice kako bi videla kakvo je stanje i kako se odvija najavljena kontrola u sprečavanju vanpijačne trgovine.

Komunalna milicija i komunalni inspektori Gradske opštine Crveni krst intenziviraće kontrolu vanpijačne prodaje u ulici Đuke Dinić i u okolnim ulicama kod pijace „Tvrđava" kako bi sprečili nelojalnu konkurenciju kojom su ugroženi prodavci na kvantaškoj pijaci koji plaćaju svoje dažbine JKP „Tržnica".
 


Inspekcija i komunalna milicija, koja je na nedozvoljenom prostoru zatekla oko 50 parkiranih kombi vozila sa robom, nije kažnjavala vanpijačne prodavce, već ih je samo upućivali na kvantašku pijacu.

Zbog vanpijačne prodaje broj prodavaca na kvantaškoj pijaci je ranije znatno smanjen što je bio povod za blokadu Bulevara cara Konstantina.

Svoje zahteve preneli su rukovodstvu Grada na sastanku u Grdskoj kući. Tražili su da Grad Niš reaguje u skladu sa svojim nadležnostima, jer su vanpijačnom prodajom ugroženi i oni i JKP „Tržnica".

Gradonačelnica Niša najavila je da će Grad Niš istovremeno raditi na idejnom projektu za novu kvantašku pijacu. Do konačnog rešenja Grad će pokušati da pronađe alternativno rešenje koje bi odgovaralo i jednim i drugim prodavcima poljoprivrednih proizvoda.
Komentari
0
Pošalji komentar
c9u x3e
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: