Položeni venci na spomen ploču junacima sa Košara

Izvor: Niški portal | 15-Jun-2022 | 10:28

Pomenom i polaganjem venca i cveća odata je pošta poginulim herojima sa Košara koji su odbranili čast, slobodu i terotorijalni integritet Srbije sprečivši kopnenu invaziju albanskih terorista na Kosovo i Metohiju.

Venac kraj spomen-ploče na Bulevaru heroja sa Košara položila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa komandantom Kopnene vojske genaral-potpukovnikom Milosavom Simovićem i veteranom i članom Udrženja 63. padobranske brigade Ivanom Krstićem.

Cveće kraj spomen-ploče položili su saborci, predstavnici gradskih opština, Nišavskog upravnog okruga, SRHC, udruženja koja neguju tradicije oslobodilačkih ratova Srbije.

Bitka za Košare zvanično je završena 14. juna 1999. godine. Grad Niš je 9. aprila prošle godine, na dan početka bitke, otkrio spomen-ploču na kojoj piše: „Žrtve ne zaboravite, žive poštujte – Svim herojima večno zahvalan Grad Niš".

Godišnjica bitke na Košarama je sastavni deo Državnog programa obeležavanja godišnjica istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije i organizuju se od 2017. godine.

Komentari
0
Pošalji komentar
zDj u90
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: