Posao za još 100 mladih lekara i 250 sestara

Izvor: Niški portal | 21-Jun-2022 | 00:27
U okviru programa Ministarstva zdravlja "Zapošljavanje najboljih diplomaca medicine", danas će još 100 mladih lekara, najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji i 250 medicinskih sestara dobiti zaposlenje u zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Svečanoj ceremoniji uručenja ugovora u Palati "Srbija" prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić.

Među 100 mladih lekara su diplomci sa univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prištini i Kragujevcu.
 


Ranije ovog meseca, diplomci medicine sa najboljim prosekom, njih 100, ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru izrazili su želje gde bi želeli da rade i nastave svoje usavršavanje.

Veliko interesovanje iskazali su za anesteziologiju, a takođe, veliki broj se opredelio za interventnu kardiologiju, kao i dečju hirurgiju.

Takođe, njima su ponuđene i specijalizacije iz deficitarnih grupa, a sve kako bi Srbija dobila mlade, obrazovane kadrove koji su potrebni zdravstvu.

Ukoliko na klinici za koju je mladi lekar izrazio želju da se zaposli, nema slobodnih radnih mesta, ponuđena im je ista oblast medicine za koju su se odlučili, ali u drugoj zdravstvenoj ustanovi.

Inače, od početka Programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicine, koju je Ministarstvo pokrenulo 2018. godine, do danas je zaposleno 711 lekara sa prosečnom ocenom devet i 10, kao i 1.400 medicinskih sestara i tehničara sa odličnom uspehom.

Takođe, u martu je posao dobilo u 530 mladih lekara, sa prosekom 8,5 i višim.

Ukupno, od 2014. godine u zdravstvene ustanove širom Srbije zaposleno je ukupno 35.000 zdravstvenih radnika.
Komentari
0
Pošalji komentar
LX6 rxK
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: