Vučić: Pre kraja septembra ugovor za brzu prugu Beograd-Niš

Izvor: Niški portal | 19-Jul-2021 | 01:23
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će za manje od dva meseca biti potpisan ugovor za izgradnju prve deonice brze pruge Beograd-Niš.

- To ćemo da uradimo, ja se nadam, u prisustvu najviših evropskih zvaničnika. Pre kraja septembra, mislim 29, 30. septembra očekujem potpisivanje ugovora za prvu deonicu brze pruge Begrad-Niš, gde će vozovi da idu između 160 i 200 kilometara na sat. Gde će put od Beograda do Niša sa stajanjima na stanicama trajati dva i po sata, a ja mislim i manje od dva i po sata. Biće bolje nego automobilom da idete od centra Beograda do centra Niša - rekao je predsednik za nišku televiziju Belami.

Biće uspostavljen, kako je dodao, brži, bolji i udobniji saobraćaj.

Na pitanje kakva će biti situacija u Nišu sa prosečnom platom, Vučić je odgovorio da će u tom gradu primanja biti preko proseka, upravo zbog industrije.

Dodao je da je u prve dve godine mandata dolazio stalno u Niš jer je razumeo da taj grad mora da bude faktor razvoja juga Srbije, podsećajući da je Niš sada postao glavna raskrsnica, pre svega zbog izgradnje auto-puteva.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
zVs MvS
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: