Predstava o mentalnom zdravlju  - studenti medicine na daskama koje život znače

Izvor: Niški portal | 18-Nov-2021 | 11:18
Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine (IFMSA-Serbia), Lokalni komitet Niš u sklopu kampanje #dižemglas i Glumačke asocijacije studenata (GLAS) organizuje autorsku humanitarnu pozorišnu predstavu „Anamnesis vitae“.  Kako navode, ovom predstavom žele da skrenu pažnju na stigmatizaciju osoba sa mentalnim poremećajima,  važnosti psihoterapije i da je mentalna higijena podjednako važna kao i higijena zuba. U predstavi će biti zastupljene teme koje se tiču mentalnog zdravlja, šizofrenije, anksioznosti, alkoholizma i narkomanije.
 

Studenti medicine su nakratko zamenili bele mantile daskama koje život znače, a u tome im je pomogao glumac Davorin Dinić,  predstavu je režirao Dušan Ščepihin, dok je muziku pisao mladi muzički producent  Nemanja Đokić. Stručnim savetima su pomogli  i profesori sa Katedre za psihijatriju - asist. dr Jelena Kostić i doc. dr Miodrag Stanković, a organizaciju je podržao i Omladinski savet Niša. 
-Živimo u eri interneta i društvenih mreža, lažne informacije se brzo šire, previše je glume i laži u onome što na društvenim mrežama vidimo. Iz toga često proistekne neki od problema vezanih za mentalno zdravlje – navodi Marko Trajković, pisac dramskog teksta  i glumac u predstavi.
 
Premijera je zakazana za ponedeljak 22. novembar u 19 časova u Pozorištu lutaka.
Cena karte je 400 dinara, a sav prihod biće doniran Domu za nezbrinutu decu u vidu sredstava za učenje.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
VYA mEo
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: