Akcija vojske: Pregledi za vojne penzionere

Izvor: Niški portal | 05-Aug-2022 | 10:49
Na VMA u Beogradu i vojnim bolnicama u Novom Sadu i Nišu počela je jednonedeljna akcija sistematskih specijalističkih pregleda za vojne penzionere.

Reč je o kardiološkim pregledima kojima će nekadašnji pripadnici sistema odbrane moći da se podvrgnu bez čekanja u redovnoj proceduri, dok je na VMA moguće obaviti i oftamološki.

- Vojni penzioneri, koji su već danas obavili preglede, izrazili su svoje zadovoljstvo zbog ove akcije, koju je Uprava za vojno zdravstvo organizovala u saradnji sa udruženjima vojnih penzionera preko kojih se vrši prijavljivanje, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.
 


 "Veoma sam zadovoljan, brzo su me obavestili da mogu da dođem i da uradim sistematski. Pritisak mi je dobar, EKG odličan, oči su malo oslabile, ali, dobro, godina proizvodnje", kroz osmeh kaže penzioner Radomir Popović.

Načelnik Odeljenja za lečenje Sektora za lečenje VMA pukovnik dr Nemanja Borovčanin navodi da je u planu da se obavi po 30 pregleda dnevno u vojnim bolnicama Novi Sad i Niš, kao i 40 kardioloških i oftamoloških u Vojnomedicinskoj akademiji.

"Za sada je odziv dobar i verujem da ovi pregledi znače našim vojnim penzionerima. Recimo već smo kod jednog od njih našli povišen očni pritisak, za koji do sad nije ni znao da ga ima", kaže Borovčanin.

Kardiolog iz Klinike za urgentnu i internu medicinu VMA dr Milena Pandrc ističe značaj ovih pregleda prevashodno za prevenciju, kao i zbog mogućnosti da pacijenti ukoliko se ustanovi da imaju neka oboljenja odmah dobiju adekvatnu terapiju.

Ministarstvo podseća vojne penzionere da se za akciju specijalističkih kardioloških pregleda u vojnim bolnicama u Nišu i Novom Sadu, odnosno kardioloških i oftalmoloških pregleda u VMA, mogu prijaviti svakog radnog dana od 9 do 12 časova na broj telefona Udruženja vojnih penzionera Srbije 011/3228 - 076 ili Upravi za vojno zdravstvo na broj telefon 011/3608 - 466.
Komentari
0
Pošalji komentar
Jic Xxg
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: