Preminuo maloletni migrant posle nesreće u Pirotu

Izvor: Niški portal | 16-Nov-2021 | 07:30
Posle teške saobraćajne nesreće u Pirotu, u kojoj su poginula dva lica, u niškom Univerzitetskom kliničkom centru preminuo je maloletnik, koji je teško povređen kada se prevrnuo kombi koji je ilegalno krijumčario izbeglice sa Bliskog istoka, a dva lica se nalaze na Klinici za neurohirurgiju i trenutno su stabilno, potvrđeno je iz te ustanove.

Maloletnik koji je u nedelju u 9 sati primljen na lečenje zbog preloma ruke, karlice i abdominalnog krvarenja, istog dana je operisan, ali je već u 16 i 15 podlegao povredama, navode iz UKC Niš.

Još dva pacijenta su, prema njihovim rečima, smeštena na Klinici za neurohirurgiju, i oni su svesni, komunikativni i u stabilnom stanju.
 


Pošto se radi o izbeglicama sa Bliskog istoka bez dokumenata još uvek nije poznata njihova starost.

Jedan od njih, navode iz Kliničkog centra, ima povredu vratne kičme što zahteva montažu Šancove kragne, posle čega neće biti potrebno bolničko lečenje.

Oni dodaju da će drugi zbog povrede grudnog pršljena biti operisan na Klinici.

Do saobraćajne nesreće došlo je 13. novembra oko 23 sata u Knjaževačkoj ulici u Pirotu, kada se prevrnuo kombi koji je ilegalno krijumčario izbeglice sa Bliskog istoka.

Načelnik Odeljenja ortopedije pirotske bolnice Nebojša Jovanović, izjavio tada da je oko ponoći u pirotsku bolnicu transportovano 20 pacijenata, a dve osobe su poginule na licu mesta, a MUP saopštio da je uhapšen vozač kombija(39) iz Beograda koji se sumnjiči za krivična dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumačarenje ljudi.
Komentari
0
Pošalji komentar
Jps swt
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: