Prestižna povelja ,,Carica Milica'' za Slavicu Đukić Dejanović

Izvor: Niški portal | 22-Jun-2022 | 06:56
Na Vidovdan se u Kondželju kod Prokuplja organizuje 20. jubilarni Vidovdanski sabor, a Organizacioni odbor Sabora odlučio je da nagradi poveljom "Carica Milica" prof.dr Slavicu Đukić Dejanović koja je u više mandata bila poslanik u Narodnoj skupštini, ministar, a trenutno obavlja funkciju savetnice premijerke Srbije Ane Brnabić.
 
Prestižna povelja ,,Carica Milica'' nosi ime slavne srpske kosovske junakinje i žene srpskog kneza Lazara i svakako je čast biti laureat iste.
 


Ova povelja se svake godine na Vidovdan dodeljuje uspešnim pojedincima, ustanovama i preduzećima, koji su se svojim radom i poslovnim rezultatima isticali i doprineli razvoju društvene zajednice.

Dobitnik priznanja "Jug Bogdan" je dr Dragan Simeunović, redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, a na predlog nekoliko udruženja priznanje "Milan Toplica" dodeljeno je Bratislavu Dikiću, bivšem komandantu Žandarmerije, dok su dve povelje "Kosančić Ivan" pripale Slobodanu Paniću, predsednik Zavičajnog udruženja Topličana u Nišu i Dragiši Stojanoviću, šefu dopisništva RTS-a u Prokuplju.

Svečano uručivanje priznanja biće na Vidovdanskom saboru u utorak, 28. juna na Svečanoj akademiji koja će biti održana u 11:15 sati u porti manastira Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja.
Komentari
0
Pošalji komentar
Qwj 1xj
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: