Prijave za Takmičenje za frankofonu pesmu 2022. otvorene do kraja januara

Izvor: Niški portal | 12-Jan-2022 | 14:16
Svi mladi od 13 do 28 godina, koji vole da pevaju i govore francuski jezik mogu se do 31. januara prijaviti za učestvovanje na Takmičenju za frankofonu pesmu 2022. Polufinala će se održati u Beogradu, Kladovu, Novom Sadu i Nišu 5. marta, a finale je zakazano za 26. mart u Nišu. 
 
Takmičenje za frankofonu pesmu ove godine slavi punoletstvo, a 18. izdanje će se na veliku radost organizatora - Francuskog instituta i Studentskog kulturnog centra Niš, posle prošlogodišnje pauze zbog pandemije, održati uživo ukoliko epidemiološki uslovi to dozvole. 
 
Pravila su ljubiteljima frankofonije dobro poznata - takmičari se dele u kategorije Juniora (od 13 do 17 godina) i Seniora (od 18 do 28 godina). Frankofona pesma je otvoreno isključivo za pevače amatere, pod uslovom da su učili ili uče francuski jezik i da nemaju državljanstvo nijedne od frankofonih zemalja.
 
 
 
Pesmu koju će učesnik izabrati i izvesti mora biti pesma na francuskom jeziku. Veća pažnja biće posvećena pesmama koje su frankofone poreklom, u odnosu na aktuelne pesme na engleskom koje se prevode na francuski jezik. Kandidati nastupaju sa istom pesmom tokom polufinalne selekcije, kao i tokom finala. 
 
Najbolje očekuju i vredne nagrade: prva nagrada za juniore je AirPods, a za kategoriju seniora tablet IPad 8.
 
Sve dodatne informacije kandidati mogu pronaći na ovom linku, a ovu formu za prijavu svi zainteresovani mogu popuniti do 31. januara. 
 
Podsetimo, od 2004. godine u Srbiji, stotine pevača-amatera okuša svoju sreću na Takmičenju za frankofonu pesmu koje organizuje. Više od 1000 mladih koji uče francuski jezik do sada je nastupilo pred publikom i žirijem sačinjenim od profesionalaca iz sveta muzike i francuskog jezika.
 
Komentari
0
Pošalji komentar
78w f4W
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: