Primao socijalnu pomoć zbog navodnog slepila - uhvaćen kako vozi, gleda izloge...

Izvor: Niški portal | 20-Dec-2021 | 06:54
Italijan koji je godinama primao državnu pomoć zbog lepila uhapšen je ove nedelje pod sumnjom da je počinio prevaru.

On je viđen u vožnji, razgledanju izloga i vožnji skutera.

Muškarac iz Palerma primio je od 2008. najmanje 170.000 evra pomoći nakon što je tvrdio da je potpuno slep zbog posledica naslednog poremećaja.
Italijanska finansijska policija upozorena je nakon što je muškarac 2018. obnovio vozačku dozvolu uprkos svojoj izjavi o slepilu, objavili su mediji.
 


 
Tokom zaseda vlasti su utvrdile da je muškarac vozio, istovremeno birajući broj na svom telefonu, razgledao izloge dok je šetao prometnim tržnim centrom i učio je svoju ćerku da vozi bicikl.
 
Ovaj 40-godišnjak je takođe viđen kako se vozi skuterom bez osiguranja, izvestio je "Palermo Today", dodajući da je muškarac dobio nadimak Berluskoni, po bivšem italijanskom premijeru s istorijom pravnih problema.
 
Italijan je već bio poznat vlastima jer je prošle godine prvostepeno osuđen na gotovo 15 godina zatvora kao deo grupe koja je inscenirala lažne saobraćajne nesreće kako bi dobila isplate osiguranja.
 
Predmet je u žalbenom postupku.
 
Uprkos tome što je vlasnik garaže, čovek je takođe primao takozvani osnovni dohodak, odnosno mesečnu socijalnu pomoć koja se daje najsiromašnijim građanima zemlje.

Komentari
0
Pošalji komentar
3XP Ucr
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: