Prošle noći u ordinaciji Hitne pomoći brutalno pretučen dežurni lekar

Izvor: N.P. | 21-Mar-2016 | 11:19

Dežurni lekar u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu dr V. J., fizički je napadnut i brutalno i mučki pretučen od tri osobe prošle noći, između nedelje i ponedeljka. Lekara, koji je radio na prijemu i pregledu pacijenata u ordinaciji Opšte medicine niške hitne, napali su četrdesetogodišnja S.Z. i njeni roditei, otac i majka i naneli mu veom ozbiljne telesne povrede.
Incident se dogodio oko 02,30 časova  pošto je S.Z. završila pregled. Posle pregleda izašla je iz ordinacije i nakon nekoliko minuta razgovora sa majkom i ocem u čekaonici, ovog puta zajedno sa roditeljima, banula je u ordinaciju gde je dežurni lekar već imao novog pacijenta. Svo troje su počeli da viču, vređaju i psuju, a onda su fiziki nasrnulu na dr V.J. i zadali mu više jakih i teških udaraca po glavi i rukama.


Još dok je napad na lekara u ordinaciji trajao dežurno osoblje Zavoda za hitnu pomoć obavestilo je o događaju policiji. U ovu ustanovu brzo je stigla patrola Policijske uprave Niš, koja je uspela ispred objekta hitne da zaustavi S.Z. i njene roditelje, koji su krenuli da beže. Svo troje privedeni su i utvrđuju se razlozi i motivi ovog nezapamćenog incidenta.
Povređeni lekar V.D. prebačen je u Urgentni centar, gde mu je pružena pomoć i gde je zbrinut. Jutros posle završene nožće smene medicinskih ekipa hitne pomoći dr V.J. vratio se iz Urgetnog centra u zavod, gde je saslušan i dao izjavu policijskim službenicima.
Ovo je u poslednja tri dana drugi fizički napad i nasrtaj na lekare i drugo osoblje Zavoda za hitnu pomoć. Prošlog petka prilikom intervencije u niškom selu Bubanj, na medicinsku ekipu hitne pomoći nasrnula je fizički rodbina jedne žene koja je izvršila samoubistvo. Vozač, lekar i medicinska sestra morali su da beže glavom bez obzira iz dvorišta porodice, koja je pre toga telefonom pozvala hitnu tražeći pomoć kako bi se sprečilo samoubistvo.

Komentari
1
Pošalji komentar
qOk Z2W
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: