Protestuju i traže strogu kaznu za vozača koji je usmrtio devojku

Izvor: Niški portal | 20-Sep-2021 | 07:19
Nezadovoljni dužinom trajanja suđenja i puštanjem optuženog da se brani iz kućnog pritvora porodica nastradale Jovane Petković (25) iz Žitorađe kod Vladičinog Hana, tragično nastradale 21. novembra 2020.godine u teškoj saobraćajnoj nesreći koju je, vozeći pijan i prošavši na crveno svetlo izazvao Mladen Gigić (20) iz Niša, održala je protest ispred zgrade suda u Nišu.

Oni su nosili transparente "Pravda za Jovanu" i majice sa njenim likom, a više desetina građana je u jednom trenutku blokirala saobraćaj.

- Ovo je protest zbog odluke pravosuđa da ubicu koji je pre još skoro godinu dana napravio zločin, usmrtio moju sestru u saobraćajnoj nesreći, pusti da se brani iz kućnog pritvora. Iako je sve bilo kristalno jasno, vozač je bio pijan, propisi je kroz crveno svetlo, vozilo je probnom vozačkom dozvolom pola sata posle ponoći, nije bilo tragova kočenja, nije ukazao pomoć mojoj sestri, kada je izašao iz auta, pozvao je svoju majku koja je došla pre Hitne pomoći, i pored svega toga slučaj se odugovlači a on je pušten da se brani iz kućnog pritvora. Mi se pitamo koliko treba da čekamo da dobijemo pravdu i da li će to da bude odgovarajuća pravda za ovaj zločin - rekao je Miljan Petković brat nastradale Jovane.
 


On je rekao da će porodica pokušati, ako ne može u pravosuđu, da dobiju pravdu na ulici.

- Ubice ne bi trebalo da puštaju da se brane iz kućnog pritvora jer ovo nije nesrećni slučaj koji može svakom da se desi. Ne može svako da sedne pijan za volan, da ubije osobu, da izađe i kaže, "dobro je nije ništa", i onda da dobije kućni pritvor umesto da bude u zatvoru. S obzirom da ima niz prekršaja trebalo bi da dobije maksimalnu kaznu od 12 godina, mada je i to malo. Trebalo bi zakon da se promeni da početna kazna bude 12 godina a ne maksimalna. Ako se ovako nastave da se kažnjavaju bahati vozači, ovakvi slučajevi će da se ponavljaju - rekao je on.

Petković je rekao da je shodno važećem zakonu adekvatna kazna 12 godina zatvora i da će opet izaći na ulice ako ne bude izrečena.

Kako je "Blic" pisao, nesreća je desila 21. novembra prošle godine na uglu Bulevara Nemanjića i Ulice Pariske komune gde je Gigić, vozeži pod dejstvom alkohola "golfom" prošao na crveno svetlo i na raskrsnici naleteo na BMW u kojem je bila Jovana.
Komentari
0
Pošalji komentar
1vH u7S
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: