Psihoterapeut o nasilju oca nad sinom: Ako on ovako tuče dete, možda tuče i ženu

Izvor: Niški portal | 10-Jun-2021 | 09:21
Učenik osnovne škole pretučen je u školskom dvorištu u Doljevcu od strane svog oca koji ga je šutirao naočigled njegovih vršnjaka koji su bili uplašeni i skamenjeno gledali šta se dešava, a u pomoć je uskočila jedna hrabra nastavnica.

Otac Bojan.L. je uhapšen zbog nasilja u porodici, određeno mu je pritvor do 30 dana.

Snimak koji se pojavio uznemirio je naciju i postavlja se pitanje kakve će posledice na ovog 13-godišnjaka ostaviti ovaj nemili događaj, a odgovore smo potražili od Zorana Milivojevića, psihoterapeuta.

On smatra da je ovakav oblik nasilja na neki način izazvan od tinejdžera i probudio bes kod oca, što svakako nije za opravdanje.

- Verujem da je dečak dobijao batine i kod kuće, ali ovde vidimo jedno osramoćenje, prvo je otac osramoćen. Treba sagledati celinu, verovatno je dečak uradio nešto zbog čega je ocu pao mrak na oči, što nije opravdanje i sad je dete osramoćeno, ali i porodica. Ovaj snimak gleda cela država, pa se onda raspituju koje je to mesto, koja je to porodica, šta se tu dešava, šta se krije iza zidova, pa je onda tu i Centar za socijalni rad i školski psiholog. Nekako, svi su osramoćeni, a otac će biti kažnjen i odgovaraće za ovakav postupak - rekao je Milivojević, a onda se osvrnuo na psihičko stanje deteta nakon ove traume.

- Centar za socijalni rad će razgovarati sa njim, ali će se i razgovarati na nivou cele škole, što isto mislim da je važno, jer tu su bila i deca koja su to gledala. Bilo bi najpametnije da cela porodica pohađa terapiju Centra za socijalni rad, pa da se vidi, ako on ovako tuče dete, možda tuče i ženu, onda bi bilo najbolje da nauče da komuniciraju i kako da rešavaju konflikte - rekao je psihoterapeut za televiziju Kurir.
 
Foto: print screen YouTube


B. L. je priveden sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu. Sudija za prethodni postupak nakon saslušanja odredio je pritvor do trideset dana B. L. (49) iz sela Kočane zbog nasilja u porodici.

- Osumnjičeni je izneo svoju odbranu, nije se branio ćutanjem. Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo pritvor zbog uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti - saopštila je Aleksandra Vujisić, zamenik OJT u Nišu.
 
Kako niskiportal.rs saznaje dečak je juče dolazio u školu i redovno pohađao nastavu, a ono što je najbitnije oseća se dobro. Kako su nam rekli u školi, radi se o dečaku koji je odličan učenik i sportista.
Komentari
0
Pošalji komentar
hBk NQ1
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: