Harčenko: Rusko-srpski humanitarni centar jedan od najvažnijih projekata dve zemlje

Izvor: Niški portal | 10-Jun-2021 | 09:49
Rusko Srpski Humanitarni centar u Nišu je jedan od najvažnijih projekata dve zemlje i u prethodnih sedam godina opravdao je svrhu svog postojanja, zaključio je ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko tokom posete Nišu.

Na rad Srpsko-ruskog humanitarnog centra, Društva srpsko-ruskog prijateljstva u Nišu kao i na buduće planove vezane za saradnju Rusije i Niša osvrnuli su se ambasador Rusije Harčenko i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.
 
 


Sa čelnicima grada ambasador je istakao da je Niš u velikoj meri deo bilateralne saradnje između Rusije i Srbije .

Jedna od glavnih tema razgovora gradonačelnica Niša Dragane Sotirovski i ambasadora Rusije Bocan-Harčenka bila je ona o značaju Srpsko-ruskog humanitarnog centra, koji je po rečima ambasadora jedan od najvažnijih projekata.

- Ovo je veoma važan dan za centar s obzirom na konferenciju na temu seizmologije. Sama konferencija pokazuje da centar ima samo humanitarni cilj i humanitarnu svrhu - rekao je ambasador.

Na konferenciji za medije rečeno je da je prethodnih godina grad Niš je intenzivno radio na poboljšanju i razvoju humanitarnog centra.

- Sedište Srpsko-ruskog humanitarnog centra jeste u Nišu i mi smo potpuno svesni koliko su ljudi koji rade tamo pomogli nama u raznim nedaćama u kojima se našao ne samo Niš, nego i čitav ovaj kraj, kada su vanredne situacije u pitanju, pre svega poplave i požari, rekla je gradonačelnica Niša.

Gradonačelnica je rekla da se na sastanku koji je bio zatvoren za javnost govorilo i o potencijalnom povezivanju Niša sa Rusijom uspostavljanjem avio linije.

- Na taj način, turisti iz Rusije koji dolaze u Srbiju mogli bi da posete Niš, okolne banje, kao i selo Gornji Adrovac, mesto pogibije ruskog pukovnika Rajevskog, zaključila je gradonačelnica Sotirovski.
 
Foto: Tanjug
Komentari
0
Pošalji komentar
Yi6 GN5
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: