Staza zdravlja: Leči ceo organizam i čisti pluća

Izvor: Niški portal | 26-Sep-2022 | 00:25

 
Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti ''Sokobanja'' nudi Stazu zdravlja koju mogu koristiti kako zdrave tako i osobe kojima je potrebna  rehabilitacija i oporavak, kaže direktorka te ustanove dr Vesna Milanović.
 
Stazom zdravlja se hoda, trči, vežba...sve pod nadzorom stručnjaka.
 
- Ovu stazu izdvaja njen polozaj jer se prostire na uzvišenju sa ružom vetrova, oko Specijalne bolnice ,,Sokobanja'', u dužini od 1.080 metara. Čak i obična šetnja ovom stazom, okruženom četinarima, ima blagotvorne efekte na psiho-fizičko stanje: povoljno utiče na mišiće i koštano-zglobni sistem, cirkulaciju, prokrvljenost, smanjuje stres i napetost i popravlja raspoloženje, otkriva direktorka ustanove dr Vesna Milanović.
 
 
 
U cilju sportske rekreacije zdravih i rehabilitacije obolelih, stučni tim lekara Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' je osmislio program koji svima omogućava da u skladu sa sopstvenim potrebama iskoriste prednosti staze zdravlja koja izuzetno blagotvorno utiče na osobe sa respiratornim i kardiovaskularnim smetnjama, ali i na sve one koji su pod stresom kao i sportiste koji žele da vežbaju.

Staza zdravlja koju nudi Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' ima tri nivoa različitog stepena opterećenja: ravnu stazu (u dužini od 100-150m), stazu sa blagim usponom (u dužini od 300-500m) i kombinovani teren sa usponima, nizbrdicama i ravnim deonicama (u dužini od 500-1.080m).
 
Stučni tim lekara Specijalne bolnice ,,Sokobanja'' stara se da se svakoj osobi pojedinačno, u zavisnosti od opšteg zdravstvenog stanja, pola i starosti, odredi stepen opterećenja. Stoga je neophodno da se treninzi od strane naših stručnjaka individualno osmisle svakoj osobi posebno, kako rekreativcima, sportistima, tako i osobama sa zdravstvenim tegobama. Jedan deo staze prolazi kroz četinarsku šumicu i ima prelep pogled na Sokobanjsku kotlinu i planinu Rtanj, kaže dr Vesna Milanović, direktor Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja''.
 
Direktorka dr Vesna Milanović napominje da se svakom korisniku tokom treninga, uzimajući u obzir eventualno postojanje poremećaja disanja i nivo tolerancije napora, prate parametri poput: srčane frekvence, krvnog pritiska kao i subjektivni osećaj pojedinca.
 
Specijalna bolnica ''Sokobanja'' uz medicinske usluge i tretmane, wellness i fitness programe, sa celokupnim programom ''Staze zdravlja'' predstavlja mesto gde su se priroda i nauka udružile u borbi za očuvanje i poboljšanje zdravlja svakog našeg posetioca. Sve aktivnosti se odvijaju pod budnim nadzorom naših stručnjaka a svuda duž staze zdravlja postavljene su klupe koje omogućavaju predah po potrebi na svežem vazduhu uz uživanje u zelenilu i prirodnim blagodetima, navodi dr Vesna Milanović direktorka Specijalne bolnice ,,Sokobanja''.
 
Projekat staze zdravlja u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' radili su stručnjaci (lekari, fizioterapeuti i sportski radnici) tako da se postiže pun efekat prilikom rekreacije zdravih i rehabilitacije obolelih, posebno onih sa kardiovaskularnim problemaima i problemima sa respiratornim sistemom. Sam položaj staze i ruža vetrova koja se tu nalazi blagotvorno deluju na celokupno zdravstveno stanje.
 
U Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ''Sokobanja'', možete dobiti program "Staze Zdravlja", takođe možete dobiti i medicinske usluge, rehabilitaciju dece i odraslih, ambulantne tretmane/preglede i intervencije i tretman, wellness program i dr.... Bitno je da sve bude pod nadzorom naših stručnjaka, zaključuje dr Vesna Milanović, direktorka SB ,,Sokobanja''.
 
Stazom zdravlja oduševljeni su svi od najmlađih do najstarijih, kažu da leči organizam i čisti pluća na prirodan i zdrav način.
Ovde sam porodično, Specijalna bolnica ,,Sokobanja'' je svake godine, evo već peta godina zaredom izbor moje porodice i mene jer se u Beograd vratimo zdraviji, ojačamo imunitet i deci i nama na prirodan način i mirni smo celu jesen i zimu. Deca mi se ne nakašlju posle boravka ovde. Šetamo se Stazom zdravlja, pod nadzorom tima stručnjaka iz Specijalne bolnice ,,Sokobanja'' i moram vam priznati, vazduh je divan jednako koliko i pogled, a što je najbitnije ima pozitivno dejstvo na naše zdravlje i ceo organizam, i sve potpuno prirodno, ispričala nam je Sofija.
Komentari
0
Pošalji komentar
iRy gDu
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: