Stefanović: Svaki oblik nasilja mora imati još drastičnije zakonske sankcije

Izvor: www.mup.gov.rs | 15-Nov-2018 | 09:30

 

Izjava potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića:

„Uskoro ću uputiti inicijativu za izmenu krivično-pravnog okvira u Republici Srbiji kako bi se pooštrile kazne za krivična dela nasilja. Osnovni cilj je da se svi nasilnici, bez obzira o kom vidu nasilja je reč, još oštrije kažnjavaju, kako bi uticali na kolektivnu svest građana Republike Srbije i na njihov osećaj bezbednosti. Smatram da svaki oblika nasilja mora imati još drastičnije zakonske sankcije.

Predlog koji ću uputiti, a koji će se odnositi na izmene više zakona, kao najveću novinu svakako će sadržati uvođenje instituta „tri udarca” koji se prevashodno odnosi na povratnike, a koji sukcesivno implementiraju neke evropske države u svoja krivična zakonodavstva.

 

Suština predloga koji ću uputiti je da svako ko ponovi neko krivično delo sa elementima nasilja bude oštrije kažnjavan, a ukoliko to učini tri puta onda kazna mora biti drakonska.

Rukovođen prevashodno interesima građana ove zemlje i njihovom bezbednošću, koja je u svakom trenutku primarna, shvatam da nasilje predstavlja rastuću društvenu opasnost. Nakon detaljne analize pravnog okvira, mislim da je ovo najefikasniji način da se nasilje suzbije, kako sa aspekta rada policije, tako i pravosudnih organa.“

Komentari
0
Pošalji komentar
UnL 0xB
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: